Новини » Автоновини

Слаб интерес към автомобилите на VW



Admin14.05.2020г 

Слаб интерес към автомобилите на VW

"Фолксваген" (Volkswagen) ще намали производството в най-голямата си фабрика във Волфсбург, Германия, за четири дни този месец, тъй като потребителският интерес към нови автомобили в Европа остава слаб на фона на коронавирусната пандемия.

"Фолксвагенът" временно ще спре производството на две монтажни линии, които произвеждат моделите Tiguan, Touran и Seat Tarraco и ще премахне една от смените на друга поточна линия, която произвежда Голф хечбек, съобщи компанията чрез имейл, цитиран от агенция Блумбърг.

"Трябва да продължим да работим гъвкаво в зависимост от поръчките на клиентите на автомобили", заяви германският автопроизводител и добави, че се надява ситуацията да се нормализира възможно най-скоро.

Най-големият автомобилен производител в света постепенно рестартира производството си в Европа в края на миналия месец заедно със своите конкуренти - от немската компания „Даймлер“ (Daimler) до френската „Рено“ (Renault) - след като пандемията от коронавирус доведе до затваряне на фабриките през март и през по-голямата част на април. Но макар рестриктивните мерки на стария континент да започнаха да се облекчават постепенно, много клиенти все още остават настрана от автомобилните шоурумове, тъй като икономическата криза доведе до ръст на безработицата.

Според "Фолксваген" продажбите на немския автомобилен гигант в Китай надхвърлиха през април нивата от предходната година, но въпреки това компанията ще продължава да приспособява производствените си мощности към търсенето, докато и продажбите в Европа не започнат да се повишават.


Източник: Economynews.BG




Коментари

Добави коментар

Реклама