Новини » Любопитно

Купуването на кола в кризата?Admin19.05.2020г 

Купуването на кола в кризата? В момента германците, например, са склонни да отложат покупката на автомобил, планирана преди вирусната криза. „Повече от всеки четвърти (28 процента) от тази група сега искат да направят покупката в по-късен момент, а само 15 процента са увеличили намеренията си да купят“ - показва скорошно проучване на института за пазарни изследвания Ipsos.

Подобна е ситуацията в почти всички изследвани страни. В Германия, Франция, Великобритания, Италия и Испания средно всеки трети респондент (33 процента), който е планирал да закупи превозно средство, има отслабено намерение да закупи, само един на всеки пет (21 процента) е засилил намерението си.

В момента има само положителни сигнали от Китай с ясна тенденция към закупуване на нов автомобил и в САЩ с по-сдържана, но все още положителна реакция.

Вижда се и основната мотивация на респондентите, които искат да купят автомобил, тъй като огнището на COVID 19 е идентично по целия свят - "По-голямата част от потребителите в Европа, САЩ, Китай и Бразилия заявяват, че се чувстват по-сигурни в собствените си превозни средства в настоящата ситуация" - подчертават направилите проучването.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама