Новини » Автоновини

Volkswagen поднови работа в АржентинаAdmin20.05.2020г 

Volkswagen поднови работа в Аржентина

Volkswagen възобнови производството във втори свой завод в Аржентина, съобщи местната дъщерна фирма на германския автомобилостроител, цитирана от ДПА и БТА.

Заводът в град Хенерал Пачеко, близо до столицата Буенос Айрес, подновява работа предпазливо. От компанията казаха, че редовно ще се измерва температурата на работниците, те ще трябва да носят предпазни маски и да стоят на разстояние 1,5 м един от друг.

Дъщерната фирма отбеляза, че има положителен опит с подобни мерки в другия завод на Volkswagen в страната - в Кордова, който заработи отново в края на април.

Автомобилостроителят преустанови работа в Аржентина и много други страни заради регулациите за спиране на разпространението на новия коронавирус.

Скоро ще бъде възобновени операциите на компанията и в Мексико, където се намира едно от най-големите производства на Volkswagen в Латинска Америка. В сряда мексиканското правителство обяви, че производството на коли и автомобилни части ще бъде включено в списъка на ключовите индустрии.

В Германия Volkswagen възобнови работа, но малко след това отново спря част от операциите си поради резкия спад в продажбите в резултат на кризата.


Източник: Economynews.BG
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Premium L 10W-40
Gazpromneft Premium L 10W-40
Разфасовка: 5 литра
Цена: 28.92лв.
Купи