Новини » Автоновини

Great Wall показа отговора си на G-клас и Land Cruiser



Admin01.06.2020г 

Great Wall показа отговора си на G-клас и Land Cruiser

Дъщерното дружество Haval на китайската компания Great Wall е подготвило нов модел, вдъхновен от най-добрите големи SUV на пазара. От първата информация за колата става ясно, че скоро на пазара ще се появи потенциално най-добрият китайски SUV. Става дума за нов модел, който ще стане флагман на специализираната в производството на SUV автомобили марка Haval.

Дизайнът на новия Haval, чието име все още не е известно, може да бъде описан накратко като събрал в себе си най-доброто от топ-класа на всъдеходите. Засега моделът се води под вътрешен индекс B06, който обаче със сигурност ще бъде заменен с нещо по-звучно преди началото на продажбите.

Новият китайски автомобил съчетава характеристиките на Mercedes Gelendvagen като кръгли фарове и голяма фалшрешетка на радиатора с проста форма, но силуетът му наподобява този на Toyota Land Cruiser. Можете също така да се видят и неща от дизайна на такива автомобили като Jeep Renegade и Suzuki Jimny.

Но като цяло новият SUV на Great Wall не копира никого, а само навлиза в модната тенденция на ретро дизайна в SUV сегмента. Съдейки по доста информативните снимки, които почти напълно разкриват външния вид на модела, дизайнерите са успели много добре в задачата си. Смело може да се каже, че китайската автомобилна индустрия все още не е показвала досега толкова стилен модел.

По отношение на техническата част все още няма много информация. Най-вероятно в бензиновата гама ще попаднат двата бензинови, четирицилиндрови турбо двигателя с ходови обеми 1,5 литра и 2 литра. Със сигурност производителят ще предложи система за задвижване на всички колела - най-вероятно като допълнително оборудване. Не се знае също дали колата няма да ползва в основата си рамкова структура.

Продажбите на пазара в Поднебесната империя ще започнат през втората половина на 2020 година, след което моделът ще се предложи и на външни важни за марката пазари.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама