Новини » Автоновини

FORD FIESTA вече и като хибрид



Admin08.06.2020г 

FORD FIESTA вече и като хибрид

Днес FORD обяви, че хитовият за марката модел FIESTA получава нова версия- EcoBoost Hybrid (48-volt), която обещава подобрение в горивната икономичност от 5%, както и добавено удоволствие по време на управлението.

Новостите при FORD FIESTA, от който през миналата година в Европа са били реализирани 227 100 екземпляра, продължават с Adaptive Cruise Control с функция за автоматично спиране и потегляне при движение в интензивен трафик, система за разпознаване на пътните знаци, свързаност с помощта на системата за дистанционен мониторинг и управление FordPass Connect, нова 7-степенна роботизирана предавателна кутия и други.

Първата по рода си за модела и едва втора в семейството модели на Ford след Puma Hybrid, трицилиндровата Ecoboost хибридна модификация на Fiesta идва в две мощностни версии- 125 и 155 конски сили. Хибридната система обещава автоматичирана работа, като подпомога задвижването в изискващи моменти- като ускорение от място или рядко ускоряване, и дозарежда батерията по време на спиране за последващата употреба по захранването на вторичните бордови системи.

От Ford споделят, че както новата Fiesta EcoBoost Hybrid, така и стандартната версия могат да разчитат на допълнителна икономия на гориво в резултат на интегрирането на пилотната система за деактивиране на един от трите цилиндъра на мотора при равномерно движение без натоварване. Последващото рестартиране на цилиндъра се осъществява за минимални 14 милисекунди.

Оборудването на Fiesta е доразвито също така с функция Perpendicular Park Assist, системата Cross Traffic Alert с автоматично задействане на спирачната система при опасност от удар с превозно средство при излизане на заден ход от парко място, нови режими Sport и Trail към вече наличните Normal, Eco и Slippery за специалната версия Fiesta Active, аудиосистема B&O Sound System и други.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама