Новини » Любопитно

На дълго пътуване с кучето



Admin10.06.2020г 

На дълго пътуване с кучето

Когато собствениците на кучета пътуват в колата със “съквартиранта” си, те трябва да имат предвид няколко важни неща. В края на краищата обиколката трябва да мине безопасно и четириногият приятел трябва да се справи добре с нея. Съгласно параграф 22 от немския “Закон за движение по пътищата”, например, животните трябва да бъдат обезопасени в превозното средство.

„Вече има много начини да транспортирате кучето безопасно“, казва Робин Цопе, управляващ директор на LeasingMarkt.de. Много специализирани магазини имат специални колани за кучета, които могат лесно да се прикрепят към предпазния колан на колата или към облегалката за глава. Преградната решетка, монтирана или зад предните седалки или - в случай на комби или SUV - пред багажника също е добро решение.

Autohundebox предлага най-високото ниво на безопасност в движение. Въпреки че заема много място и собствениците на кучета трябва да бръкнат малко по-дълбоко в джобовете си, тази транспортна алтернатива е доста убедителна по отношение на стабилността.

Някои кучета обичат шофирането, други стават тревожни или нервни. "Всеки, който планира по-дълго пътуване, трябва да започне да привиква своевременно четириногия приятел с колата" - казва Цопе. Транспортната кутия може предварително да се използва като място за спане у дома. Кучето постепенно се въвежда в колата, като скача в багажника или на задната седалка. За да може животното да свикне с шума и вибрациите на двигателя, трябва да се започне с кратки пътувания.

"На първо място, планирайте само кратки пътувания, по време на които можете да следите отблизо поведението на четириногия приятел", съветва Цопе. Ето няколко съвета как да поддържате кучето щастливо по време на дълго шофиране:

- избягвайте силната музика
- Избягвайте резки спирания и ускорявания
- Подгответе играчки за дъвчене – те помагат на животното да се отпусне
- Помислете за достатъчно вода и планирайте почивки за кратки разходки
- Внимавайте със симптоми на стрес като силно задъхване, треперене и хленчене, и спрете, ако е необходимо
- Обърнете внимание на температурата в колата.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама