Новини » Любопитно

8 нови автобуса YUTONG, задвижвани на природен газ, са новата придобивка на обществения градски транспорт в гр. Габрово



Admin11.06.2020г 

8 нови автобуса YUTONG, задвижвани на природен газ, са новата придобивка на обществения градски транспорт в гр. Габрово

Днес, 11-ти юни 2020г. в присъствието на кмета на гр. Габрово, г-жа Таня Христова и други официални лица и гости, бяха предадени 8 нови автобуса Yutong, задвижвани на природен газ. Обновяването на автобусния парк в общината се осъществява по проект „Развитие на устойчив градски транспорт на град Габрово“. Финансирането е осигурено от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020г.“ и Европейския фонд за регионално развитие.

Новите автобуси ще бъдат пуснати в експлоатация още днес, като всички жители и гости на гр. Габрово ще могат да се възползват от едно по-надеждно, комфортно и екологично придвижване в рамките на града.

Г-жа Таня Христова, кмет на община Габрово, прие символичния ключ от търговския директор на „Българска Автомобилна Индустрия“ ЕАД, г-н Тодор Стойков, и заяви, че тази доставка е част от политиката на общината за осигуряване на достъпен и качествен градски транспорт.

След тържествения водосвет, всички присъстващи граждани и официални лица имаха възможност да се качат на първата демонстрационна обиколка на новите автобуси.

Yutong ZK6126GHA е автобус задвижван на природен газ (CNG), който осигурява една по-екологична алтернатива за придвижване в градска среда. Автобусът е 12 метров, нископодов, с корпус от двойно галванизирана стомана, за да осигури по-голяма защита на пътниците.

Автобусите отговарят на най-високите изисквания за екологичност в Европа. Те са снабдени с газови бутилки от композитни материали и капацитет 1500 литра. При експлоатация в нормални условия гарантираният пробег на автобуса при напълно заредени бутилки е над 400 км. Двигателят е Cummins, 6 цилиндров, с максимална мощност от 239 kW и водно охлаждане. Всички CNG автобуси Yutong разполагат със система за видеонаблюдение, частично отваряеми и тонирани прозорци, климатична система и USB устройства за зареждане на мобилен телефон.

Автобусите са снабдени с механична рампа и система за накланяне на превозното средство, което допълнително улеснява достъпа до тях на трудноподвижни лица и майки с колички и малки деца. Подът е от противохлъзгащо покритие, а седалките с ергономичен дизайн и тапицерия, изработени от устойчиви на износване и замърсяване материали.
Автобусите Yutong ZK6126GHA разполагат с 30 седящи и 50 правостоящи места, бутони за спирка по желание, двойни пневматични врати със сигнализация и функция против отваряне на вратите в движение, ръкохватки за правостоящи пътници и др.

Автобусите Yutong, задвижвани на природен газ, са поредната стъпка към модернизиране и обновяване на обществения транспорт в гр. Габрово, с което се цели постигане на по-висока екологична и икономическа ефективност. Над 130 т. емисии въглероден диоксид ще бъдат спестени от един автобус за целия срок на експлоатация. Около 30% по-малко ще са отделените азотни окиси.

Българска Автомобилна Индустрия ЕАД, официален представител на най-големия производител на автобуси Zhengzhou Yutong Bus Co., се наложи като един от ключовите доставчици на екологични транспортни решения през последните години. Компанията достави и първите електрически автобуси в България, които обслужват линиите на „Столичен градски транспорт“.

Източник: Българска Автомобилна Индустрия ЕАД
 




Коментари

Добави коментар

Реклама