Новини » На път

Започва ремонт на платното за София на втория виадукт при 35-ти км на АМ “Хемус”Admin11.06.2020г 

Започва ремонт на платното за София на втория виадукт при 35-ти км на АМ “Хемус”

От утре – 12 юни, започва ремонт на платното за София на виадукта при км 35+760 на АМ “Хемус”. Леките автомобили ще преминават двупосочно в платното за Варна. От 4 май т. г. се ремонтира и платното за Варна на другия стоманен виадукт при км 35+144, като трафикът там преминава двупосочно в платното за София. Съоръженията не са обновявани от изграждането им през 80-те години на миналия век и ремонтните дейности са наложителни, за да се пътува безопасно и удобно по обновените мостове на автомагистралата.

За тежкотоварните автомобили над 12 т, преминаващи по АМ „Хемус“, се въвежда обходен маршрут в двете посоки на движение. Заради ремонта на тръбата за София на тунел „Витиня“, досега камионите за София се отбиваха при 35-ти км на автомагистралата по път I-1 София – Ботевград до пътен възел „Витинска река“ при 30-ти км на АМ „Хемус“. От утре камионите, пътуващи в двете посоки по АМ „Хемус“, ще преминават по обходен маршрут, който започва при 30-ти км при п. в. „Витинска река“, преминава по път I-1 София – Ботевград, продължава по обходния път на Ботевград /път II-17/ до пътен възел „Ботевград“ при 47-ми км на АМ „Хемус“ и обратно.

Строителните работи на стоманените виадукти включват нови хидроизолация, отводняване, асфалтова настилка, ограничителни системи и маркировка. Предвидена е подмяна на дилатационни фуги, лагери, усилване на връзките на стоманената конструкция, антикорозионна защита на съоръжението и др. Дружеството „Автомагистрали” ЕАД ще работи мобилизирано, за да може строителните дейности да приключат до средата на септември.

Агенция “Пътна инфраструктура” апелира шофьорите да карат разумно, със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват стриктно въведената временна организация на движението.
 
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Diesel Prioritet 10W-40
Gazpromneft Diesel Prioritet 10W-40
Разфасовка: 205 литра
Цена: 1003.68лв.
Купи