Новини » Любопитно

Изцяло електрическият UX 300 поставя нов крайпътен камък в “безшумната” революция на LexusAdmin16.06.2020г 

Изцяло електрическият UX 300 поставя нов крайпътен камък в “безшумната” революция на Lexus

- Новият градски кросоувър може да се похвали с водещи в класа kriur нива на шум и вибрации
- Спокойствието в инетриора отдава почит на първия Lexus
- Цялото електрическо задвижване, усъвършенстваната аеродинамика и обширната звукоизолация допринасят за почти безшумно возене
- Не оставяйки нищо на случайността, инженерите, работещи върху първия изцяло електрически Lexus - новият UX 300e - са подобрили шасито, задвижващия механизъм и изолацията на кабината, за да изработят кросоувър, който се стреми да предефинира термина „безшумно“. Фокусът върху тишината е в съответствие с наследството, датиращо от първия произведен Lexus.

Повече от 30 години тишината е централен стълб на всеки модел на Lexus. Основен императив за развитието на ултра-рафинирания луксозен седан LS 400 през 1989 г. беше, че нивото на шума в кабината няма да надвишава 58 dB при движение със скорост 100 км / ч, което го прави по-тих от всеки от европейските му конкуренти. Тази цел се превърна в мания за много от 4000 дизайнери, инженери и техници, работещи върху колата. Ражда се мълчалива революция, която ще се превърне в ключова част от ДНК на луксозния автомобилен производител и която намира най-новия си израз в новия Lexus UX 300e.

„Спокойната среда в кабината е съществена част от ДНК на нашата марка и този първи изцяло електрически Lexus даде възможност на нашите инженери да изведат това качество на ниво, както никога досега“ - коментира Паскал Рух, ръководител на Lexus Europe. -”От проучването на моделите на шума в други луксозни BEV, бяха предприети конкретни действия за намаляване на шума в кабината на модела.”

Акцентът на Lexus върху минимизиране на NVH (шум, вибрации, суровост) позволява на водача да се отпусне в спокойствието на кабината UX 300e, потискайки почти всички нарушения отвън, като шум от вятър или пътна настилка, който би бил забележим при конвенционален автомобил.

Дебелината и теглото на акумулаторната батерия под пода на кабината действат като естествена шумоизолираща бариера, а подовите покрития и облицовките на калниците са добавени за намаляване на шума, причинен от контакт с малки камъни, мръсотия, вода и път. Дори компактният нов PCU на автомобила е инсталиран на основния напречен елемент на двигателното отделение, за да се осигури по-малко шум и вибрации.

Като намалява шума на вятъра до следващото ниво, UX 300e е оборудван с иновативни аеродинамични капаци в долната предна решетка, които се отварят и затварят автоматично в зависимост от състоянието на батерията, намалявайки коефициента на аеродинамичност на колата от 0,33 на 0,31. Също уникално за UX 300e и предназначено да намали още повече шума, долната повърхност на акумулатора е направена гладка, а подовите капаци на колата са разширени, създавайки аеродинамична структура на купето.

18-цоловите гуми подчертават тишината на UX 300e и осигуряват изключителната стабилност при работа, докато 17-цоловите гуми предлагат най-ниския RRC (коефициент на съпротивление при търкаляне) сред подобни гуми, осигурявайки както високо сцепление, така и отлични NV характеристики.

Защитени с акустично стъкло за намаляване на високочестотния шум от вятъра, шофьорът и пътниците са като в пашкул в луксозната кабина с шумоизолация от обширно приложена пяна и амортизиращи материали, намаляващи както звуците на задвижването, така и шумът от пътя. Това включва допълнителен слой изолация, монтиран под килима, докато шумозаглушителят на таблото още повече намалява нивата на шума в кабината.

UX 300e се прави в наградения от Lexus за качество завод в Кюшу. Преди изпращането към дилърите всеки автомобил се проверява за съвършенство в съоръжението „Тиха стая“ от специалистите на Lexus, като използват уникално обучените си уши и върхове на пръстите, за да се открие и коригира най-малкия шум или вибрации в кабината.

„Седейки в новия UX 300e, шофьорите незабавно ще усетят как сме изкарали легендарни стойности на Lexus като тишина, надеждност и трите C (комфорт, контрол и увереност) на нови нива“, добавя главният инженер на UX 300e Такаши Ватанабе. Lexus UX 300e ще бъде представен на избрани пазари в Европа до края на годината.
 
Коментари

Добави коментар

Реклама