Новини » Любопитно

Skoda Favorit - наследникът на Felicia заложи на цената



Admin16.06.2020г 

Skoda Favorit - наследникът на Felicia заложи на цената Задачата при лансирането на наследника на Skoda Favorit „Felicia“ през 1994-а година беше да се акцентира върху цената на колата. Дизайнът на модела заложи на по-закръглени форми и по-солиден интериор. При ревизията на модела са били заменени около 3000 части, а "Felicia" вече можеше да претендира за място в долния среден пазарен клас.

Първоначално колата се предлага в две версии, LX и GLX, всяка с две версии на двигателя. Използват се изпитаните двигатели на Skoda от леки сплави с работен обем 1289 кубически сантиметра и мощност 40 кВт / 54 к.с. или 50 кВт / 68 к.с. Те са оборудвани с комбинираната система за впръскване на бензин Mono-Motronic от Bosch и регулиран трипосочен каталитичен преобразувател. Максималната скорост е 145 или 150 км / ч. Разходът на гориво е в границите на 6,9-7,1 л, което не е достатъчно впечатляващо за този клас.

Първите впечатления от карането на колата са убедителни, тя просто е станала истинска. Независимо дали на селски път, магистрала или в града, задвижването на предните колела е в крак с времето. ABS и въздушна възглавница, трябва да се поръча специално. Колата има стандартна защита от удар при всички странични врати, а габаритът е нараснал с 40 мм на дължина и 15 мм на ширина в сравнение с предшественика. Височината остана непроменена на 1,16 метра.

Изгледът отпред се характеризира с ниско разположени фарове и пътепоказатели, които са ясно изтеглени отстрани. Закръглените линии на дизайна се подчертават и от външната форма на вратите. Задната се характеризира с интегрирани светлини. И двете оси са модернизирани, като по-здравата конструкция на предния мост вече отчита планираната употреба на агрегати от двигателната гама на VW.

По-мощните двигатели са особено необходими за комбинираната версия, планирана тогава за средата на следващата година. Лагерите на задния мост са преработени, монтиран е торсионен стабилизатор, който подобрява характеристиките на шофиране на автомобила.

В тази Skoda има достатъчно място за краката за водача и предния пътник. Седалките са удобни, когато не се изисква странична опора при завиване при висока скорост.

Skoda има големи планове- през годината на лансирането само в Германия иска да продаде 19 000 бройки чрез приблизително 470 дилъра. През първите три тримесечия на 1994 г. са продадени 14 163 броя. 24 000 единици са насочени към 1995 г., като търговските обекти - особено на Запад - ще бъдат увеличени до 500. Общото производство е планирано на 210 000 единици. Една трета от продукцията е предназначена за вътрешния пазар в Чехия, а две трети се изнасят.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама