Новини » Любопитно

BMW спря i8Admin18.06.2020г 

BMW спря i8 Автомобилен уникат се оттегли от живота - последният i8 вече слезе от монтажната линия в завода на BMW в Лайпциг. Роудстърът в елегантно синьо Portimao е предназначен за клиент в Германия и завършва една интересна ера в гамата на баварците след точно 20 500 произведени копия на двумоторния спортен автомобил.

Мениджърът на завода Ханс-Петер Кемсер сподели - "Както никой друг автомобил, зареждаемият хибридени спортен автомобил олицетворяваше зората на електрическата мобилност."

Рецептата зад шестгодишната история на успеха на модела i8 не е сложна - успешна симбиоза на футуристичен дизайн и ориентирани към бъдещето технологии.

„Комбинацията от пътническа “клетка”, направена от подсилена с въглеродни влакна пластмаса, с алуминиево шаси беше също толкова революционна, колкото и интелигентно контролираното взаимодействие на двигателя с вътрешно горене и електродвигателя“, казват от BMW.

И моделът не се посрами, а се отчете с титла „Двигател на годината“ пет пъти подред. Концепцията и технологията му за превозни средства са наградени с „Auto Trophy“ и „Green Mobility Trophy“ от „Auto Zeitung“ и „International Paul Pietsch Award“ от „auto, motor und sport“. Титлата "World Green Car" отиде при забележителния баварски хибриден спортен автомобил.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама