Новини » Автоновини

Новият JAGUAR I-PACE идва по-интелигетнен, по-свързан и с по-бързо зареждане отвсякога



Admin25.06.2020г 

Новият JAGUAR I-PACE идва по-интелигетнен, по-свързан и с по-бързо зареждане отвсякога

Новата моделна година на електрическия SUV сега предлага обновена информационно-развлекателна система и иновативни технологии в помощ на водача

Новият Jaguar I-PACE предлага на клиентите обновена по-интуитивна информационно-развлекателна система и възможност за по-бързо зареждане, което да направи шофирането на електрически автомобил по-лесно от всякога.

Jaguar I-PACE е първият в света изцяло електрически премиум SUV автомобил, който от дебюта си досега е спечелил повече от 80 световни награди, включително Световен автомобил на годината 2019, Световен автомобилен дизайн на годината и Световен еко автомобил, като затвърди статута си на Jaguar, който наруши всички правила и стана първият и най-добрият електрически SUV автомобил.

С два електромотора на всяка ос, произвеждащи изключителни комбинирани характеристики от 400 к.с. и 696 Нм, алуминиева конструкция и нисък център на тежестта, I-PACE предлага ненадминат баланс между динамика, изисканост, лукс и пъргавина.

I-PACE на пръв поглед
Jaguar I-PACE предлага още повече технологии, за да направи живота с електрически автомобил по-лесен и по-полезен от всякога. Това е първият Jaguar, който представя новата информационно-развлекателна система Pivi Pro. Интуитивна за ползване като смартфон, Pivi Pro е бърза и отзивчива с подобрена EV навигация, която може да Ви покаже дали наблизо има станции за елетрическо зареждане и дали се използват в момента, колко струват и колко време ще отнеме зареждането (зависи от пазара).

I-PACE сега се предлага с 11kW бордово зарядно устройство като стандарт, което позволява на клиентите с достъп до трифазно захранване да се наслаждават на значително по-бързо зареждане: когато са свързани към 11kW кутия за стена, могат да постигнат захранване до 53 км. (WLTP) на час, докато пълното зареждане сега отнема само 8,6 часа - идеално за зареждане през нощта у дома.

Най-важното в настоящата среда е благополучието на пътниците и поради тази причина йонизацията на въздуха в купето вече включва PM2.5 филтрация за улавяне на ултра фини частици и алергени във въздуха. I-PACE може дори да филтрира въздуха в купето, преди да започне пътуването.

Екстериорният дизайн е подобрен с ново покритие на решетката в цвят Atlas Grey, а клиентите могат да се възползват от подобрена палитра цветове, нова гама гуми и джанти и нов луксозен пакет Bright, предлаган при всички модели I-PACE.

Алън Фолкерц, Директор на автомобилната серия Jaguar I-PACE, сподели: „Когато разработихме модела I-PACE искахме това да е най-желаният в света електрически автомобил и да покажем какво се случва, когато Jaguar премине на ток. Мисля, че сме постигнали тези амбициозни цели и сега го направихме още по-добър с нова информационно-развлекателна система, трифазно зареждане и технология, която е от полза за шофьора и пътниците.

Освен това подобрихме дизайна с покритие на решетката в цвят Atlas Grey и с новия пакет Bright. I-PACE беше първият премиум изцяло електрически SUV: всяка промяна, която направихме, гарантира, че той все още е еталонът в своя клас."

I-PACE: в детайли
По-интелигентен, по-свързан и с по-бързо зареждане отвсякога
Новата информационно-развлекателна система Pivi Pro е акцент в просторния и луксозен интериор на I-PACE. 12,3-инчовият виртуален дисплей с висока разделителна способност, 10-инчовият и 5-инчовият горен и долен сензорни екрани** и многофункционалните контролери са създадени с ясна, чиста и съвременна графика за завладяващо и интуитивно потребителско изживяване.

Вдъхновена от смартфоните, Pivi Pro е лесна за използване, а мощният й процесор и „бързото стартиране“ гарантира, че системата е готова още от момента, в който сте на шофьорската седалка. Поддържана от вградена резервна батерия, инициализацията на навигацията отнема само няколко секунди.

Новата и интуитивна структура на менюто улеснява навигацията в системата, като функциите, които използвате редовно са достъпни през началния екран само с едно докосване. Преработената навигационна система намалява броя на стъпките, необходими за задаване на дестинация, а водачът вече има възможност да се движи по картата и да увеличава мащаба само с докосване, както при смартфона.

I-PACE вече се предлага с опционално устройство за безжично зареждане под централната конзола. Безжичното зареждане включва също усилване на сигнала, което гарантира, че сигналът на телефона остава по-силен за по-дълго време. Пакет Smartphone с Apple CarPlay® е стандартен, както и Bluetooth технологията, която може да свързва два телефона едновременно. Пакетът Smartphone включва и Android Auto ™ и Baidu CarLife, в зависимост от пазара, като стандарт.

Клиентите вече няма да се притесняват за мобилни данни и SIM карта, тъй като I-PACE се предлага с вграден SIM-модул с двоен модем (eSIM)*** и безплатен 4G план, който позволява неограничен стрийминг на музика през Spotify, Deezer или Tunin, както и карта, прогноза за времето, актуализация на календара и трафика своевременно.

Новата информационно-развлекателна система Pivi Pro ще ви помогне да стигнете там, където искате за по-кратко време и с по-малко усилия. Навигацията използва алгоритми за самообучение, за да оптимизира маршрута, гласовото напътствие дори може да запази тишина, когато пътувате през райони, които познавате, а картите винаги ще бъдат актуални благодарение на функционалността софтуерни актуализации по въздуха (SOTA).

Стивън Бултер, технически директор на модела I-Pace, сподели: „Информационно-развлекателната система Pivi Pro улеснява използването на обществени мрежи за зареждане. Освен че показва къде са станциите, също така дава информация дали са свободни, каква е цената и времето за зареждане. Знаем, че повечето клиенти зареждат I-PACE у дома, но искахме да направим зареждането по време на път също толкова лесно - и новата ни информационно-развлекателна система прави това възможно."

Системата Pivi Pro също така може автоматично да добавя станции за зареждане към Вашия маршрут, ако е необходимо. Тя ще избере оптималните зарядни устройства, за да минимизира общото време за пътуване. При дълги пътувания Pivi Pro може също така да Ви покаже предвиденото ниво на батерията при пристигане.

Системи в помощ на водача:
I-PACE е създаден, за да осигури безопасност на Вас и Вашето семейство, и е получил максимална оценка от пет звезди от EuroNCAP.
Съвременната дигитална технология допълнително подпомага шофьора и другите участници в движението. Видимостта е значително подобрена с нова 3D съраунд камера, която осигурява 360-градусов изглед на околността и потенциалните опасности, видими през централния сензорен екран.
Вътре в купето огледалото за обратно виждане ClearSight подобрява видимостта, гарантирайки, че водачът винаги ще има безпрепятствен изглед на пътя зад себе си, дори с трима души на задната седалка или с 656-литровия багажник, натоварен изцяло.
ClearSight използва широкоъгълна задна камера, свързана с екран с висока разделителна способност в огледалото. Малък превключвател под него позволява на водача безпроблемно да превключва между изгледа от стандартното огледало и подаването на камерата.
Вградена в покрива, камерата с висока разделителна способност работи при всякакви условия, включително при слаба светлина, докато защитното покритие спомага да не влезе вода и гарантира, че обективът на камерата остава максимално чист.
Всички пътуващи могат да се възползват и от подобрената система за контрол на температурата в купето, която осигурява интелигентно, енергийно ефективно отопление или охлаждане на четири зони независими една от друга. Системата за йонизация на въздуха, предназначена за премахване на алергени, също има филтрираща функция, която улавя ултра фини частици - включително частици PM2.5. Едно важно предимство на новата система за филтриране на въздуха е, че клиентите могат да я настроят предварително, за да пречистят купето още преди да е започнало пътуването.

Подобрен избор за клиента:
Допълнение към покритието на решетката в цвят Atlas Grey е луксозния нов пакет Bright, който се предлага при всички модели I-PACE. Пакетът Bright подчертава впечатляващия дизайн на I-PACE с решетка в цвят Noble Chrome, странични огледала - Atlas Grey, рамки на прозорците - Satin Chrome Noble и цвят Atlas Grey за задния дифузьор. Съвременния пакет Black е подобрен с прилагане на гланцово черно покритие върху задните емблеми.

Обновената палитра вече включва цветове като Caldera Red, Portofino Blue и Eiger Grey. Има и по-богат избор от джанти, като за първи път се предлагат нови 19-инчови за I-PACE, които заменят 18-инчовите като стандартно оборудване за S моделите на избрани пазари.

Клиентите вече могат да се възползват и от подобрена 3D аудио система от Meridian с технология TrifieldTM. Системата разполага с два допълнителни високоговорителя в купето, което означава 16 колони и субуфер, осигуряващи изключително изживяване за всички пътници.

Преминаването към електрически автомобил вече е лесно:
Jaguar I-PACE е създаден така, че да гарантира, че през цялото пътуване клиента ще бъде спокоен и притежаването на електрически автомобил ще е възможно най-лесно.
•С пробег до 470 км.(WLTP) и батерия от 90kWh, клиентите, на които им се налага да пътуват до офиса и обратно, ще трябва да зареждат своя I-PACE само веднъж седмично *****.
•I-PACE се предлага с 8 години или 160 000 км. гаранция на батерията.
Jaguar разработи приложението iGuide, което улеснява намирането и разбирането на основните функции на Вашия Jaguar I-PACE. Освен това ръководството може да бъде инсталирано на Вашия мобилен телефон, което гарантира, че отговорът на всеки въпрос относно автомобила е на една ръка разстояние.
•Всяка точка за зареждане в домашни условия, инсталирана от препоръчаните партньори на Jaguar, е интелигентно свързана, което означава, че можете удобно да активирате и деактивирате напредъка си на зареждане направо от Вашия смарт телефон.
•Когато зареждате на обществени места, кабелът за зареждане се заключва на място заедно с автомобила и не може да бъде изключен, докато превозното средство не се отключи, което ви дава свобода да се разхождате, докато Вашият I-PACE се зарежда.
Jaguar I-PACE разполага с еко режим, който спомага за запазване на пробега, като намалява изчерпването на енергията и насърчава по-ефективен стил на шофиране. Освен това прави фини промени в температурата на купето, рециркулация на въздуха и в редица други характеристики на автомобила. Можете да премахнете тези промени чрез настройките на менюто.
•I-PACE е оборудван и със системата за актуализация на софтуера по въздуха (SOTA). Това означава, че системите, включващи информационно развлечение, управление на батерията и зареждане, могат да се актуализират дистанционно и дават възможност на I-PACE непрекъснато да се подобрява във времето.

* Пробегът за период от един час / 15 минути е изчислен по WLTP
** Долният сензорен екран е опция за модела „S“ и стандартен за всички останали.
*** Планът за 4G данни зависи от пазара. Неограничените данни се предоставят от eSIM и се отнасят за свързани услуги и функции за техните съответни периоди на абонамент: Свързаната навигация първоначално е включена в продължение на три години, а абонаментът за свързани с онлайн пакета абонамент се предоставя за начален период от една година.
**** Функциите за навигация ще продължат да се подобряват чрез софтуерни актуализации
***** Въз основа на данни, заснети от приложението Go I-PACE на Jaguar във Великобритания.

*Източник: www.jaguar.bg
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама