Новини » Спорт

RTL се разделя след 30 години с Формула 1



Admin24.06.2020г 

RTL се разделя след 30 години с Формула 1

За RTL стартовите светлини във Формула 1 скоро ще светнат в червено. С края на сезон 2020 г. голямата немска телевизия ще остави настрана от излъчванията си надпреварата във Формула 1. Причината за това е непрекъснато нарастващата конкуренция за телевизионни права, съобщават от RTL.

Формула 1 се излъчва за Германия изключително от RTL от 1991 г. В следващите три десетилетия Формула 1 и телевизионната компания написаха успешна история. По-специално седемкратният световен шампион Михаел Шумахер помогна на телевизионния оператор да постигне фантастични оценки.

Но това приключва сега. „Конкуренцията за телевизионни права се е променила, пазарът в някои случаи е прегрял и следователно е изоставил много амбициозната, но икономически оправдана рамка, която сме си поставили сами“ - казва изпълнителният директор на RTL Йорг Граф.

„Ще се концентрираме с цялата си сила, страст и радост върху футбола, като телевизионен спорт номер 1 и затова наскоро придобихме пълен пакет за права“ - каза Граф.

Спортният директор на RTL Манфред Лопе добави - "Предавахме Формула 1 през три десетилетия с голяма любов и страст, както и смело желание за иновации и инвестиции. Най-големите и най-емоционални, незабравими моменти от топ-класа в автомобилните състезания остават завинаги свързани с RTL."
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама