Новини » Автоновини

Новият Ë-C4 100% ËLECTRIC и новият C4: CITROËN преоткрива компактния хечбек



Admin01.07.2020г 

Новият Ë-C4 100% ËLECTRIC и новият C4: CITROËN преоткрива компактния хечбек

•През 2020 г., « Citroën goes Ëlectric for all » като лансира 6 електрифицирани автомобила. С представянето на Ë-C4 - 100 % ëlectric и C4 Марката продължава електрическата си офанзива и отваря нова глава в историята на своите хечбек модели.
•Напълно обновен компактен хечбек, който отговаря на очакванията в сегмента и притежава всички отличителни характеристики на Citroën:
•Забележителна концепция: представящ нова линия в дизайна на Citroën, С4 предлага повдигнато купе, разположено върху колела с голям диаметър, енергичен и аеродинамичен силует, в който се забелязват и присъщи характеристики за един SUV автомобил, утвърден графичен дизайн, предлагащ голям брой възможности за персонализация.
•Избор на двигател: новият Ë-C4 - 100% ëlectric е 5ият модел, част от стратегията за електрификация на гамата на Ситроен, след C5 Aircross SUV Hybrid, Ami, ë-Jumpy и ë-SpaceTourer. Новият C4 се предлага също и с бензинов или дизелов двигател.
•Комфорт на борда: моделът е част от програмата Citroën Advanced Comfort® , която гарантира цялостен комфорт за всички пасажери на борда. Оборудван е с окачване Progressive Hydraulic Cushions®, седалки Advanced Comfort Seats и на Smart Pad Support Citroën™, чиято премиера е именно с С4. Усещането за комфорт се засилва благодарение на 20те технологии в помощ на управлението, сред които Highway Driver Assist, полуавтономна система за управление от ниво 2 и 6те технологии за свързаност. Тези качества са още по-осезаеми при Ë-C4 – 100% ëlectric, който предлага и предимствата на ë-Confort.
•Новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 са 10то поколение компактни хечбек модели на Citroën. Техните предшественици през годините са се отличили с характер, комфорт и са били център на внимание. С4 ще бъде на пазара през втората половина на 2020 година.

След успешното навлизане на пазара на SUV автомобилите с моделите C3 Aircross SUV и C5 Aircross SUV (съответно с 300 000 и 200 000 продажби от момента на пускането им в продажба в края на 2017 г.), Citroën се завръща решително на пазара на хечбеците. Компактните хечбек автомобили играят основна роля на европейския пазар. С над 1 700 000 продадени броя в Европа за 2019 г, или близо 11% от общите продажби на леки автомобили, сегментът на компактните хечбеци остава недостижим на европейския пазар. Новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4, са два варианта на компактния хечбек от ново поколение на Citroën, който е вдъхновен от своите клиенти и от начина, по който те възприемат автомобила. Със 100% електрически, бензинов или дизелов двигател, отговарящ на очакванията в сегмента, демонстриращ модерна концепция и характер, автомобилът разполага с всички необходими качества, за да разтърси из основи сегмента.







НАЙ-ВАЖНОТО

•10ият автомобил от семейството на компактните хечбеци
Citroën и компактните хечбеци имат 92-годишна успешна история, чието начало поставя първият C4 от 1928 г. Част от тази истотия е и GS, избран за европейски автомобил на годината през 1971 г, който тази година чества своята 50-годишнина. Това са поколения хечбеци, от които са продадени близо 12 500 000 броя и които в течение на десетилетия са се утвърдили със своя характер, комфорт и пътно поведение: C4 (1928), Ami 6/Ami 8, GS/GSA, BX, ZX, Xsara, C4 (2004 г. и 2010 г.) и C4 Cactus.

•Иноватовен силует и утвърден стил
Новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 са две версии на един автомобил с нова концепция, заемащ полагащото му се място в сърцето на сегмента на компактните хечбеци, който демонстрира уникална и дръзка идентичност. Повдигнатият и уверен силует успешно и находчиво съчетава елегантността и динамичността на хечбек с характерни за SUV автомобилите черти, за да се акцентира характера на автомобила. Аеродинамичен и с плавни линии, той разполага с всички отличителни знаци на автомобилите Citroën, като новият LED светлинен подпис във формата на V както отпред, така и отзад, поставяйки началото на нов по-динамичен и забележителен стил. Уютното му и технологично купе веднага създава усещането за комфорт и има модерна визия. Всеки клиент може да конфигурира автомобилиа си по свой вкус, благодарение на възможните 31 комбинации на цветове и на цветни пакети, и на 6те теми за интериора.

•Избор на двигател: 100% електрически, бензинов или дизелов
Новият Ë-C4 - 100% ëlectric – 5ият автомобил от електрическата офанзива на Марката и Новият C4 предлагат на клиента предимството да избира между 3 типа високоефективни двигатели: 100% електрически 100 kW (136 к.с.) с автономия от 350 кмi, който позволява голяма свобода на движение, както и двигателите с вътрешно горене от ново поколение с еко норма Euro 6d – бензинови от 100 к.с. до 155 к.с. и дизелови от 110 к.с. до 130 к.с.

•Нов прочит на програмата Citroën Advanced Comfort®
Вписвайки се напълно в програмата Citroën Advanced Comfort®, новият ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 предлагат ново виждане за комфорта – осигуряват модерен и цялостен комфорт във всяко отношение и за всеки един от пътниците. Комфортът в движение се гарантира от окачването Progressive Hydraulic Cushions® и от седалките Advanced Comfort. Комфортът в ежедневието се осигурява от голямото вътрешно пространство, както и пространството в областта на коленете Best in Class , на находчивите неста за вещи и на Smart Pad Support Citroën™. Комфортът на духа се постига благодарние на спокойната атмосфера и осветеността на купето, на топлите материи и на електрическият остъклен отварящ се покрив. Комфортът при ползване се осигурява от 20те технологии в помощ на управлението, сред които Highway Driver Assist, полуавтономна система за управление от ниво 2 и 6те технологии за свързаност. Тези качества са още по-осезаеми при новия Ë-C4 – 100% ëlectric, който предлага и предимствата на ë-Confort: безшумно функциониране, плавно управление, удоволствие при ползване.



«С Новия Ë-C4 - 100% ëlectric и новия C4, Citroën решително се завръща в сегмента на компактните хечбеци, който играе основна роля на европейския пазар. С всички отличителни характеристики на Citroën – иновативен силует и изключителен комфорт, този нов модел предлага на клиентите възможността да избират между 100% електрически, бензинов или дизелов двигател и по този начин покрива възможно най-голяма част от очакванията.
Венсан Кобе, CEO Citroën
01. НАСЛЕДНИЦИ НА УСПЕШНИ ПОКОЛЕНИЯ КОМПАКТНИ ХЕЧБЕК МОДЕЛИИ


•ЕДИН ВЕК НА КОМФОРТ И СИЛНи ХАРАКТЕРи

Новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 са плод на натрупания от Citroën богат дългогодишен опит в сегмента на компактните хечбеци с близо 12 500 000 продадени компактни автомобила за 92 години: най-първото поколение C4 от 1928, Ami 6 и Ami 8, GS и GSA, BX, ZX, Xsara, C4 (поколения от 2004 г. и 2010 г.) и C4 Cactus. Поколения хечбеци, оставили следа в автомобилната истпория, отговаряйки на нуждите на клиентите, търсещи автомобили, които предлагат цялостен комфорт и стабилно поведение на пътя, компактни отвън и просторни отвътре, елегантни и здрави. Представители на 10тото поколение компактни хечбеци на Citroën, новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 възраждат ценностите на Citroën: духът в стил Андре Ситроен на C4, дързостта на дизайна на Ami 6 и Ami 8, легендарният комфорт на GS и GSA, модерният дух на BX, забележителната стабилност на пътя на ZX, голямото вътрешно пространство на Xsara, технологичността и поливалентността на C4, поколения 2004 и 2010, утвърденият характер на C4 Cactus.


•CITROËN C4 (ПОКОЛЕНИЕ 1928)

Представеният през 1928 г., C4 от първо поколение е първият компактен хечбек на Марката. Автомобилът е удобен и елегантен и от него са продадени 243 000 броя.


•CITROËN AMI 6 И AMI 8

Представеният през 1961 г., Ami 6 се отличава със своя атипичен стил с обърнатото си наобратно задно стъкло и с изключителния си за сегмента комфорт. През 1969 г., Ami 8 се явява модернизирана версия на Ami 6, с по-плавна линия на покрива. Ami 6 и Ami 8 регистрират огромен успех с 882 000 продадени автомобила.


•Citroën GS И GSA

Представен през 1970 г. и избран за Европейски автомобил на годината през 1971 г, GS е възхваляван от пресата за своя комфорт, достоен за лимузина, за своя аеродинамичен и елегантен дизайн и за своите революционни за времето си, ергономични и леснодпстъпни командни елементи. Благодарение, именно на хидропневматичното си окачване, осигуряващо му комфорта на летящо килимче, автомобилът веднага е отличен като най-комфортния автомобил в категорията си. GSA, рестилизираната версия на GS, е оборудван с капак на двигателя, който улеснява товаренето. GS и GSA регистрират 1 994 000 продажби.


•Citroën BX

Лансиран през 1982 г, BX е с модерен и оригинален дизайн и предлага голям комфорт на всичките си пътници. Автомобилът бележи невиждан успех с 2 150 000 продажби.


•Citroën ZX

Лансиран през 1991 г., ZX се отличава от конкуренцията със своята стабилност на пътя, най-вече благодарение на задната ос със самостоятелно управление, която спира инерцията на задния мост в завой, с комфорта на окачването си и с вътрешното си пространство: едновременно компактен отвън и просторен отвътре. Продадени са над 2 465 000 автомобила от силуетите купе с 3 врати, с 5 врати и с 4 врати, както и един силует за китайския пазар.


•Citroën Xsara

Представеният през 1997 г., Xsara замества ZX и, типично за Citroën, предлага още по-голяма безопасност, поливалентност и комфорт в елегантна каросерия «с 2 обема и половина». Продадени са 1 343 000 броя от силуетите с 5 врати и купе с 3 врати.


•Citroën C4 (ПОКОЛЕНИЯ 2004 и 2010)

Поколението на C4 от 2004 г. е въплъщение на дързостта на марката по отношение на дизайна и технологиите. Иновативен и модерен, автомобилът предлага няколко различни силуета: с 5 врати, с 4 врати и един много оригинален силует купе с 3 врати със задно стъкло от две части и аеродинамичен спойлер. Освен футуристичното бордно табло той предлага и многобройни иновации в услуга на комфорта, като волана с фиксирана централна конзола насочващи се ксенонови фарове или система за предупреждение при неволно пресичане на осевата линия.

2рото поколение на C4, лансирано през 2010 г., се предлага във версии с 5 врати и с 4 врати – която все още се продава на международните пазари. Автомобилът е най-комфротният в сегмента, благодарение на технологичното оборудване, елегантния дизайн и високоефективните двигатели.

Поколенията 2004 и 2010 на C4 са въплъщение на цялата поливалентност, очаквана от един компактен хечбек. От тях са продадени над 2 941 000 броя.


•Citroën C4 Cactus

Представен през 2014 г., C4 Cactus е дързък автомобил, алтернатива на класическите компактни хечбеци, които често са взаимозаменяеми. C4 Cactus предлага различна философия: забележителен стил, изпъстрен с функционални графични елементи, каквито са Airbump® или протекторите на нишите за колелата. Купето му е изчистено и технологично, а комфортът от високо ниво. 2рото поколение C4 Cactus, лансирано през 2018 г. предлага уникален комфорт, благодарение на две значими иновации: окачването Progressive Hydraulic Cusjions® и седалките Advanced Comfort. С над 440 000 продадени до този момент броя, C4 Cactus поставя началото на новия дизайн на автомобилите Citroën.
02. ИНОВАТИВЕН СИЛУЕТ И УТВЪРДЕН СТИЛ


•УНИКАЛНА И ДРЪЗКА ИДЕНТИЧНОСТ

•Уникален повдигнат силует

Типично за Citroën, дизайнът на новия Ë-C4 - 100% ëlectric и новия C4 е силно отличителен благодарение на комбинирането на:
•Елегантността, плавността и динамичността на компактен хечбек, постигнати чрез плавно преливане на обемите, изтънчени линии, отличителни графични елементи,
•Силата, характера и здравината на SUV, за които свидетелсват големите колела, мускулестите извивки, защитните елементи, разположение на 360° около каросерията.

Късите преден и заден надвес в комбинация с колелата с голям диаметър (690 мм) и с просвет от 156 мм, по-голям от този при конкуренцията, придават на автомобила уникален повдигнат и уверен силует, създават усещането, че сякаш е «готов за скок»: Новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 разчупват стереотипите и пренаписват правилата в сегмента на компактните хечбеци. С дългото си междуосие (2 670 мм) автомобилът се позиционира в сърцето на сегмента на компактните хечбеци по отношение на размерите: 4 360 мм дължина, 1 800 мм широчина, 1 525 мм височина. Благодарение на повдигнатото си купе, той предлага по-висок поглед над пътя в сравнение с конкуренцията (1,22 м), за да се осигури по-добра видимост при управление.

•Модерна и технологична предна част

В предната част на автомобила, откриваме V-образен светлинен подпис и новите естетични решения на Citroën, загатнати още от CXPerience Concept, Ami One Concept и 19_19 Concept и въведени от новия C3 в началото на 2020 г. като фарове на два етажа и хромирани шеврони, простиращи се по цялата широчина на автомобила до дневните светлини в горната част, а вече и до фаровете в долната част, подчертавайки технологията: 100% LED осветление « Citroën LED Vision » с дневни LED светлини и фарове, състоящи се от 3 LED модула. Визията на тази иновативна и технологична предница се допълва от LED фаровете за мъгла в съчетание с цветни елементи с графична форма.

Високият и хоризонтален преден капак взаимства вдлъбнатите елементи от SUV C5 Aircross, създавайки усещане за сила и здравина и придавайки на Новия Ë-C4 - 100% ëlectric и Новия C4 енергичен и решителен вид. Предната броня, с долна част в матово черно, гарантира здравина в случай на лек удар. Решетките за въздух, в които преоткриваме мотива на макро шевроните, познати ни от Ami One Concept и 19_19 Concept, свидетелстват за отделеното внимание на всеки детайл.

•Аеродинамичен профил с плавни линии

Изключително аеродинамичният профил предлага съчетание на плавни с по-решителни линии, подчертаващи големия обем и свидетелващи за сила, мощ и характер. Големите колела с диаметър от 690 мм са акцентирани от забележителния дизайн на джантите 18’’ още от по-базовите модели. Разположени пропорционално в 4те краища на автомобила, те придават завършеност на силуета. Черните матови лайстни над гумите, сливащи се с долната част на предната и задната броня и с изпъстрените с цветни елементи Airbump®, правят силуета по-динамичен и свидетелстват за защитеност и здравина. Хромираните лайстни на стъклата от своя страна, заедно с новите огледала с модерен и елегантен дизайн, осигуряват на автомобила изтънченост и представителност.

Уникалната линия на покрива, в съчетание с наклоненото задно стъкло, са безспорен израз на аеродинамичността на автомобила. Динамичността на силуета се акцентира от присъствието на спойлер. Леко наклоненият покрив, разположен над 3те странични стъкла и достигащ чак до задните светлини е препратка към митичния Citroën GS.

•Задна част, излъчваща сила и динамичност

Задната част придава динамичност и стабилност на автомобила, загатвайки за щедър обем на багажника (380 л) чрез дизайна на задния капак, осигуряващ лесно товарене. Наклоненото задно стъкло и вертикалния капак са препратка към силуета тип „Купе“ на C4 от 2004 г. с оригиналното му задно стъкло от две части с аеродинамичен спойлер.

Задните светлини на Новия Ë-C4 - 100% ëlectric и новия C4 са свъзрани с лайстна в блестящо черно и използват за пръв път задния светлинен LED подпис във формата на V, познат ни от концептуалните Ami One Concept и 19_19 Concept, в унисон с предната част на автомобила.

В долната част на бронята в матово черно, осигуряваща защита и здравина, са разположени елементи в блестящо черно, подчертаващи хромираните тръби на ауспуха при някои от версиите с двигател с вътрешно горене или цветни елементи при електрическите версии. Това придава на автомобила мощ и динамичност.


•МОДЕРНО КУПЕ, ОСИГУРЯВАЩО КОМФОРТ

Купето вдъхва доверие още от пръв поглед, чрез осезаемото качество на материалите и модерната си визия. Благодарение на програмата Citroën Advanced Comfort®, интериорът създава усещане за комфорт с изчистеното и модерно бордно табло, с нежните форми на панелите на вратите, многобройните места за вещи, гладките и приятни на допир материи и седалките, които приканват пътниците да се настанят в автомобила. Широкото хоризонтално бордно табло дава на пътниците усещането за пространство и обем, предлагайки многобройни места за вещи, находчиво разположени в цялото купе, което свидетелства за интелигеност на концепцията: чекмедже на бордното табло, Smart Pad Support Citroën™. Намирайки естественото си продължение в панелите на вратите, бордното табло сякаш ви обгръща и по този начин се засилва усещането за защитеност и спокойствие на борда, а високата и широка централна конзола придава повече представителност на този компактен хечбек.

Пътниците се потапят в уютна атмосфера: ново уникално покритие на бордното табло с мотив, изобразяващ шеврони, нови мотиви на седалките Advanced Comfort, цветни теми в интериора, които съчетават седалките с новите декорации и облицовки на панелите на вратите. Материите са качествени и нежни в контактните зони: горната част на бордното табло, лайстни на панелите на предните врати, облицовка на подлакътниците. Нотки в сатениран хром или в блестящо черно върху въздуховодите, волана, бордния панел, командния блок на климатика и на инфотейнмънт системата, централната конзола и чекмеджето на бордното табло придават на купето допълнителна изтънченост и помагат да се идентифицират полезните функции.

На волана с широк долен лъч са обединени командните бутони на системите в помощ на управлението отляво и на инфотейнмънт системата отдясно. Зад волана са разположени нови лостчета на автоматичната скоростна кутия в блестящо черно: закрепени за волана, те позволяват да превключвате скоростите моментално, независимо от ъгала на волана.

Интерфейсите Човек Машина (IHM) придават на купето технологичност и модерен облик. Оригиналният и лесен за разчитане цифров борден панел HD frameless пред водача носи отличителните черти на Citroën. Той е леко осветен покрая с дискретна бяла светлина, което създава усещането, че сякаш се носи във въздуха и се допълва от широкоекранна цветна система за индикация на нивото на очите, която поднася информацията много четливо и позволява на водача да не откъсва поглед от пътя, показвайки му най-важната информация, свързана с управлението. Командните елементи на автомобила са обединени в разположения в центъра на горната част на бордното табло и свързан с централните въздуховоди сензорен таблет 10’’ в блестящо черно с хромиран бутон с шеврони. На командните елементи на автоматичния двузонов климатик е отделено специално внимание: хромирани въртящи се бутони с шеврони върху тях, бутони в блестящо черно.

Новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 са оборудвани с елегантен нов метален команден лост на автоматичната скоростна кутия с преплитащи се орнаманети. Той има три положения (R, N и D), позволяващи лесно да изберете заден ход, неутрално положение или движение напред. Кутията разполага и с два осветени бутона: P за активиране на режим Паркинг, M за активиране на ръчния режим на управление при двигателите с вътрешно горене или B за активиране на режим Brake за складиране на енергия при електрическата версия. Конзолата включва също и лоста на ръчната спирачка, както и командния елемент за избор на режим на управление при версиите с автоматична скоростна кутия: Eco, Normal, Sport.


•СПЕЦИФИЧНА И ИЗТЪНЧЕНА ОФЕРТА ЗА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЯ

В съответствие с очакванията на клиентите в сегмента, новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 предлагат избор между 31 възможни комбинации на цветове, цветни пакети за екстериора и 6 различни теми за интериора, които позволяват на клиентите да карат автомобил по свой вкус.

•31 външни комбинации, за да създадете автомобил по свой вкус

Офертата за външна персонализация на новия Ë-C4 - 100% ëlectric и новия C4 позволява да създадете 31 различни комбинации, съчетавайки:
•7 цвята на купето, от най-семплите до най-ярките: вечните и незаменими Blanc Banquise, Noir Obsidien, Gris Acier и Gris Platinium, ярките и топли Rouge Elixir и Brun Caramel и едно елегантно и изтънчено предложение, Bleu Iceland.
•5 Цветни пакета: Glossy Black, Sable Métal, Gris Texturé, Anodised Deep Red и Anodised Blue, като последният се предлага само за Ë-C4 - 100% ëlectric и идентичен на предлагания при C5 Aircross SUV Hybrid, за да се засили усещането за родственост между електрифицираните автомобили на Citroën. Тези, типични за автомобилите Citroën пакети включват цветни елементи около предните фарове за мъгла, върху Airbump® и позволяват да се създадат дискретни, изтънчени или по-динамични комбинации.

•Голям избор на джанти и тасове, които подчертават колелата с голям диаметър

За да дадат още по-големи възможности за персонализация, новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 предлагат голям избор на джанти и тасове с уникален дизайн, които подчертават колелата с голям диаметър (690 мм):
•Тасове 16’’ Spring,
•Джанти 16’’ Steel & Style,
•Алуминиеви джанти 17’’ Upstream с диамантен ефект – само за международния пазар,
•Тасове 18’’ Aerotech,
•Алуминиеви джанти 18’’ Aeroblade с диамантен ефект, изключително за Новия C4
•Алуминиеви джанти 18’’ Aeroblade Dark, изключително за Новия C4
•Алуминиеви джанти 18’’ Crosslight с диамантен ефект – изключително за Новия Ë-C4 - 100% ëlectric.

•6 оригинални и изтънчени теми за интериора

Благодарение на топлите и нежни при допир материи, със семпли или по-ярки тоналности, темите за интериора се превърнаха в една от отличителните черти на купетата на Citroën. За да може всеки да пътува в купе по свой вкус, автомобилът предлага възможност за избор между 6 различни цветни теми за интериора.
•Стандартен интериор: съчетаване на плат Meanwhile, черен плат и сива ивица за един по-семпъл интериор.
•Urban Grey със седалки Advanced Comfort: комфортът и дискретността на сив плат Chevrons с черен плат, имитиращ кожа и сива ивица с графичен мотив с шеврони.
•Metropolitan Grey със седалки Advanced Comfort: луксозната комбинация на черен плат, имитиращ кожа със сив плат и сива ивица с графичен мотив с шеврони.
•Metropolitan Blue със седалки Advanced Comfort: изтънчеността и оригиналността от съчетаването на плат Saphyr, имитиращ кожа, син плат и метално-сива ивица.
•Hype Black със седалки Advanced Comfort: забележителен стил с използването на зърнеста черна кожа Siena в съчетание с черен плат, имитиращ кожа и сива ивица с графичен мотив с шеврони.
•Hype Red със седалки Advanced Comfort: динамичността и забележителния стил на зърнеста червена кожа Siena в съчетание с черен плат, имитиращ кожа върху седалките и панелите на вратите. Уникална бродерия с мотив, изобразяващ шеврони подчертава линията на облегалките от сива кожа Alcantara и декорацията с шеврони на вратите.

Лайстната на панелите на предните и задните врати може да бъде заменена при новият Ë-C4 - 100% ëlectric с декорация в синьо-зелено с графичен мотив с шеврони, за да се придаде цвят на по-семплите интериори и да се внесе наелектризираща цветна нотка в интериора в унисон с електрическото задвижване на автомобила.

03. 100% ЕЛЕКТРИЧЕСКИ, БЕНЗИНов ИЛИ ДИЗЕЛов, ПО ИЗБОР НА КЛИЕНТА


•ЕЛЕКТРИЧЕСКА МОБИЛНОСТ В УСЛУГА НА КОМФОРТА

Новият Ë-C4 - 100% ëlectric е въплъщение на технологична и модерна електрическа мобилност в услуга на комфорта и на поливалентността при ползване: мобилността в класа ë-Confort. След C5 Aircross SUV Hybrid, Ami, ë-Jumpy и ë-SpaceTourer, новият Ë-C4 – 100% ëlectric позволява да се движите в изцяло електричеки режим всеки ден, напълно изолирани от пътя и от външния свят и при пълно спокойствие: всички външни дразнения са филтрирани. С електрическата версия на автомобила всички препятствия изчезват. Пътниците се потапят в атмосфера на спокойствие. Безшумното функциониране, плавното потегляне на автомобила, удоволствието от управлението, мекото окачване, мекотата на седалките Advanced Comfort, липсата на вибрации на борда, ергономичността и лекотата при ползване на интерфейсите и услугите, всичко допринася да се засили усещането за комфорт на борда, за всеки един от пътниците.

Ë-Confort, е гаранция да се движите в 100% електрически режим с:
•Нулеви емисии на CO2, за да се отговори на екологичните изисквания на клиентите,
•Без шум и без миризми, за да се гарантира оптимален комфорт в електрически режим при движение в града,
•Без вибрации, без придърпвания, без смяна на предавки, за съвършено плавно управление,
•Въртящ момент, който е наличен веднага, за да се осигурят стимулиращи усещания при управление,
•Услуги, които могат да се управляват дистанционно, за да се осигури спокойствие в ежедневието,
•Намалени разходи за поддръжка.


•ПЛАВНОСТТА НА УПРАВЛЕНИЕТО В 100% ЕЛЕКТРИЧЕСКИ РЕЖИМ

Новият Ë-C4 - 100% ëlectric е оборудван с двигател, който е икономичен при ползване, с нулеви емисии на CO2 и осигурява автономия в цикъл WLTP от 350 кмi. Освен удоволствието да се движите в 100% електрически режим, без емисии на CO2 и с реални икономии при ползване, новият Ë-C4 - 100% ëlectric ви осигурява и достъп до градските зони с ограничен достъп, до които все по-често не се допускат автомобили с двигатели с вътрешно горене.

Този 100% електрически двигател е енергичен и с високи динамични показатели, независимо от осбтоятелствата, с мощност от 136 к.с., въртящ момент от 260 Nm, наличен на момента, ускорение от 0-100 км/ч за 9,7 сек. в режим Sport и максимална скорост от 150 км/ч. Батерията на електрическия двигател с капацитет 50 kWh, е от типа за високо напрежение 400 V Li-Ion.

Новият Ë-C4 - 100% ëlectric разполага с функция Brake, която позволява по-бързо да се намали скоростта на автомобила при отнемане на газта без да се натиска спирачния педал, за да се увеличи автономията. По този начин, системата прави възможно складирането на наличната енергия по време на фазите на спиране и на намаляване на скоростта, за разлика от версиите с двигател с вътрешно горене. Това позволява да се презареди частично батерията и да се увеличи автономията.

Налични са няколко режима на управление. Те се активират с помощта на лоста за избор на режим на централната конзола: Eco, Normal или Sport.

Батерията е с гаранция 8 години или 160 000 км за 70% от зарядния ѝ капацитет.


•ОПТИМИЗИРАНО ВРЕМЕ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ, за да се улесни процеса на ПРЕзареждане

Времето за зареждане е оптимизирано:
•В режим 4 на обществена зарядна станция, с помощта на зарядно устройство 100 kW за бързо зареждане, батерията се презарежда с 10 км/мин, което е референтна стойност в сегмента: 80% от зареждането се осъществява за 30 мин.
•В режим 3 у дома, на зарядна станция Wall Box 32 A, закупена или под наем, зареждането на батерията е ускорено и се осъществява за 7,30 ч. При еднофазен ток, дори и за 5 часа при трифазен ток с опционалното зарядно устройство 11 kW.
•В режим 2 у дома, при епизодично използване на автомобила, батерията се презарежда за 15 часа на контакт 16 A от типа Green’up™ Legrand и за над 24 часа на класически домашен контакт.

За да улесни живота на клиентите си и да им позволи да се възползват максимално от електрическия си автомобил, благодарение на по-бързо презареждане в ежедневието, Citroën предлага решението « one stop shop » за инсталиране на заредна станция Wall Box у дома.

Презареждането е опростено и може да бъде програмирано или отложено, за да можете да се възползвате, например от по-изгодна тарифа (нощна тарифа). Програмирането се осъществява през сензорния екран в купето или през приложението My Citroën. Презареждането се осъществява лесно, благодарение на подобрената ергономичност на буксата и на кабелите за презареждане, разположени под пода на багажника. Буксата за зареждане включва цветен код, който позволява да се проследи визуално целия процес на зареждане, който може да бъде видян и в приложението My Citroën.


•ИНТУИТИВНИ ИНТЕРФЕЙСИ, гарантиращи душевно спокойствие

С лансирането на гамата си електрифицирани автомобили Citroën предлага на водача ясни и интуитивни интерфейси, които са лесни за разчитане, разбиране и използване. Целта е да се засили връзката между водача и неговия автомобил, да се използва модерна задвижваща верига, да се опростят всички действия и взаимодействия в ежедневието, за да може новият Ë-C4 - 100% ëlectric да се превърне в модерно, забавно, интуитивно и забележително продължение на дома. Специфичен изглед върху цифровия екран предоставя на водача информация относно нивото на зареденост на батерията и автономията, както и данните от 3 измервателни уреда по избор: уред за измерване на мощността, на енергийния поток или на разхода на енергия при използването на елементите за топлинен комфорт.

Специфични страници в сензорния екран, достъпни директно чрез натискане на един бутон на централната конзола, показват състоянието на функциониране на системата или параметрирането на отложеното презареждане на батерията. Когато автомобилът се зарежда, на екрана се показва оставащото време до пълното зареждане (в ч. и мин.), натрупаната електрическа автономия (в км), степента на зареденост на батерията (в %).

•ГАМА МОДЕРНИ И ВИСОКОЕФЕКТИВНИ ДВИГАТЕЛИ

Новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 предлагат завършена гама двигатели. Ефективни и с високи динамични показатели, тези двигатели са идеални да покрият нуждите на всички клиенти:
•Новият Ë-C4 - 100% ëlectric:
•1 двигател 100% електрически: 136 к.с. (100 kW) – Батерия 50 kWh.
•Новият C4:
•5 бензинови двигателя Euro 6d: PureTech 100 S&S BVM6, PureTech 130 S&S BVM6, PureTech 130 S&S EAT8, PureTech 155 S&S EAT8 и PureTech 155 EAT8 – само за международния пазар,
•2 дизелови двигателя Euro 6d: BlueHDi 110 S&S BVM6 и BlueHDi 130 S&S EAT8.



04. НОВ ИЗРАЗ НА ПРОГРАМАТА CITROËN ADVANCED COMFORT®


•ПРОГРАМАТА CITROËN ADVANCED COMFORT®

Запазена марка на Citroën, на която се основава концепцията и разработката на автомобилите на марката, програмата Citroën Advanced Comfort® е ново по-модерно и по-рационално виждане за комфорта. Новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 предлагат конкретни решения в духа на тази програма, за да отговорят на разнообразните очаквания на клиентите по отношение на комфорта.
•Комфорт в движение: пътниците са защитени от външните дразнители, както по отношение на неравностите на пътя, така и по отношение на шума.
•Комфорт в ежедневието: животът на борда е улеснен, благодарение на големите обеми, на практичните места за вещи и на находчивата подредба на интериора.
•Душевен комфорт: да се осигури на водача спокойствие на духа като се намали психическото напрежение чрез организиране и степенуване на информацията и да се показват само наистина необходимите данни.
•Комфорт при ползване: плавност при ползване на автомобила и на оборудването му, благодарение на интуитивни технологии, полезни помощни системи и цифрова свързаност между пътниците и автомобила.


•ОКАЧВАНЕ progressive hydraulic cushions ®

Новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 са оборудвани серийно още от средните нива на оборудване с окачване Progressive Hydraulic Cushions ®, използванo за пръв път при C4 Cactus и C5 Aircross SUV, коeто осигурява забележителен комфорт и създава усещане „летящо килимче“, осигурявайки спокойствие на борда, динамичност и удоволствие от управлението.

Тази ексклузивна за Citroën иновация, чиято цел е да се подобри качеството на филтриране на неравностите е плод на дългогодишен труд на експертите на Citroën в областта на окачването: от повече от 100 години насам комфортът на окачването е един от приоритетите на марката и клиентите оценяват комфорта на Citroën, който се отличава от всичко друго, което се предлага на пазара.

В рамките на разработката на това окачване бяха регистрирани 20 патента. Принципът му на функциониране не е сложен. Докато класическото окачване се състои от амортисьор, ресор и механичен ограничител, окачването с Progressive Hydraulic Cushions® добавя два хидравлични ограничителя от всяка страна.


•СЕДАЛКИ ADVANCED COMFORT

Широките и удобни седалки на nовия Ë-C4 - 100% ëlectric и nовия C4 веднага приканват пътниците да се настанят в тях. Те осигуряват приятно усещане за комфорт и поддръжка, създавайки впечатление, че се настанявате във фотьойл и сте изолирани от пътя. Настанени по-нависоко от конкуренцията, благодарение на повдигантото купе, пътниците получават видимост по-надалеч и могат да се насладят на пътя при пълно спокойствие.

Ексклузивна иновация на Citroën, седалките Advanced Comfort, предлагани серийно още от средните нива на оборудване, са използвани за първи път при C4 Cactus и C5 Aircross SUV . Те се предлагат в новия Ë-C4 - 100% ëlectric и новия C4 с интериорите Urban Grey, Metropolitan Grey, Metropolitan Blue, Hype Black и Hype Red и гарантират:
•Визуален комфорт
•Комфорт при сядане
•Динамичен комфорт
•Комфорт за тялото

Дизайнът на Advanced Comfort Seats гарантира оптимален комфорт в движение, благодарение на широките седалки и облегалки, засилената поддръжка, електрическите настройки и функциите за регулиране в областта на кръста и за регулиране на височината на предните седалки, широките и удобни странични и централни подлакътници отпред и отзад.

За още по-голям комфорт, предните седалки могат да бъдат оборудвани, освен с функция за отопление, и с функция за масаж.


•НАХОДЧИВИ МЕСТА ЗА ВЕЩИ

Специално внимание е отделено на местата за вещи в цялото купе. Концепцията на автомобила, съобразена с програмата Citroën Advanced Comfort® позволи да се освободи повече пространство за вещи – не по-малко от 16 места в купето с общ обем от 39 л, за да се гарантира по-голяма практичност в ежедневието.

•Уникални места за вещи за пътника отпред:
Smart Pad Support Citroën™, находчива сгъваема система, представена за първи път. Тя е солидна, функционална и директно интегрирана в бордното табло и позволява напълно безопасно да се фиксира таблет с помощта на две поставки за Apple iPad Air 2 и Samsung Tab A 10,5’’ или универсална поставка за другите модели, за да може пътника отпред да оползотвори времето, прекарано на борда на автомобила (още от средните нива на оборудване),
•Чекмедже на бордното табло - голямо плъзгащо се чекмедже с механизъм за плавно отваряне, разположено пред пътника, със специфично черно покритие против плъзгане, където можете да приберете таблет или друг предмет, напълно безопасно,
•Голяма дълбока жабка под чекмеджето на бордното табло с механизъм за плавно отваряне.
•Високата и широка централна конзола осигурява маскимален брой места за вещи:
•Голяма зона за оставяне на предмети в предната част на конзолата с капак с покритие против плъзгане с графични черно-сиви мотиви, позволяващ да скриете някои предмети под капака и да държите други под ръка, като ги оставите върху него,
•Открита зона за презареждане в основата на централната конзола, където лесно можете да поставите и презаредите смарфона си, с два USB порта, единият от които е от тип C,
•Място за дребни предмети и вещи пред скоростния лост,
•Голямо централно място за вещи с щора, в което са разположени две места за чаши,
•Голямо място за вещи под плъзгащия се преден централен подлакътник.
•За пътниците отзад:
•Места за чаши и място за дребни предмети в сгъваемия подлакътник на задната седалка, където можете да оставите, например химикалка,
•Джобове на гърба на предните седалки.
•Всички пътници разполагат и с широки и дълбоки джобове в предните и задните врати.


•ВЪТРЕШНО ПРОСТРАНСТВО ОТ НАЙ-ВИСОКО НИВО

Като истински поливалентни компактни хечбеци, които могат всичко, новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 предлагат едновременно компактни външни размери, за по-голяма пъргавост при ежедневно ползване и голямо вътрешно пространство, благодарение на междуосието от 2 670 мм, едно от най-големите в сегмента, осигуряващо Best in Class (198 мм) пространство в обастта на коленете за пътниците отзад. Външната широчина от 1 800 мм, позволява да се настанят удобно трима души отзад – 1 380 мм ширина в областта на раменете и 1 440 мм при лактите.

Щедрият багажник от 380 л е лесен за използване, благодарение на равния си и нисък (715 мм) товарен праг, големия си отвор и правите си стени, новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 се позиционират в сърцето на сегмента и се адаптират към нуждите на всеки. С цел по-голяма практичност, подът на две нива позволява да се раздели багажника на отделения и да получите равен под, когато се сгъне задната седалка. Този под на две нива може да се постави в наклонено положение, за да се улесни товаренето на багажника. Новият Ë-C4 - 100% ëlectric също предлага възможност да се приберат кабелите за зареждане или други предмети под пода. И за да бъде още по-практичен, автомобилът предлага куки за закачане на чанти, разположени от двете страни, както и отвор за превозване на ски, в който могат да се поставят много дълги предмети.


•УЮТНО КЪТЧЕ, ИЗОЛИРАНО ОТ ВЪНШНИЯ СВЯТ

Особено внимание е отделено на шумоизолацията, чрез ограничаване на шумовете от движението и на аеродинамичните шумове, за да се осигури спокойствие на пътниците. Подобрена е и изолацията на двигателния отсек. На борда на Новия Ë-C4 - 100% ëlectric се радвате на изключителна тишина. Никакви вибрации на нарушават спокойствието на борда.

Специално разработените алуминиеви джанти 18’’ Crosslight с обработка „диамантен“ ефект на новия Ë-C4 - 100% ëlectric гарантират още по-голям антивибрационен комфорт.

Новият Ë-C4 - 100% ëlectric и новият C4 са оборудвани със система за обработка на звука Arkamys и с 8-канална Hi-Fi система, включваща централен източник в горната част на бордното табло, високоговорители за ниски честоти в предните и задните врати, високоговорители за високи честоти на колоните на предното стъкло и един субуфер под пода на ба
 




Коментари

Добави коментар

Реклама