Новини » Любопитно

Цените за автомобили под наем: има изненади, добри и не толковаAdmin02.07.2020г 

Цените за автомобили под наем: има изненади, добри и не толкова

Свободата на пътуването постепенно се завръща в корона кризата и ако разчитате на кола под наем, за да се обиколите, можете да спестите пари. Защото колите под наем са средно сега по-евтини, отколкото преди година.

Платформата за резервации billiger-mietwagen.de стига до този резултат след анализ на повече от 50 000 резервации. Съответно средните цени са паднали в шест от десет държави. Анализът обаче показва силно нарастване на популярните дестинации за пътуване като Испания, Франция и Италия.

Според анализа дневните цени в България са най-намалени - за кола под наем в момента има средно с около единадесет евро по-малко (-42 процента) на ден, отколкото за същия период на миналата година. За автомобили като Golf или Passat, дневните цени са спаднали съответно със 17 и 13 евро.

Има потенциал за спестявания и в Австрия и Португалия. В двете страни дневните цени са паднали средно с пет-шест евро. В сравнение с цените от предходната година това съответства на разлика от -13 и -12 процента. Унгария (-9%), Швейцария (-7%) и Белгия (-5%) завършват шестте държави с по-евтини наеми в момента.

Според анализа дневните цени са се повишили най-много в Испания - в сравнение със същия период на предходната година цените са се повишили като цяло с 23 процента. В средния и компактния клас се дължат средно повече от седем до единадесет евро на ден. Единственото изключение е горната средна класа, където средната наемна цена е спаднала с 16 процента.

Ваканционните туристи във Франция също трябва да очакват повишаване на цените - там средно, колите под наем в момента са с десет процента по-скъпи от предходната година. В Италия това увеличение е шест процента.
Източник:Автопрес
Коментари

Добави коментар

Реклама