Новини » Кола на месеца

Съвети за пътуване без стрес с децата през лятото



Admin02.07.2020г 

Съвети за пътуване без стрес с децата през лятото

Всеки, който има деца и отива на почивка с кола, знае класическото питане: "Кога най-накрая ще стигнем?", който младото поколение задава рано или късно, пък и постоянно. За да може да се намери точният отговор за пътуването без стрес с децата към мястото на почивката, ACE, вторият по големина автомобилен клуб в Германия, дава своите съвети.

На първо място е безопасността за децата. Тези с височина до 149 сантиметра и/или до дванадесетгодишна възраст трябва да бъдат обезопасени с подходяща система при всички пътувания с кола. При по-дълги пътувания се препоръчва добре подплатена седалка, в която децата да могат и да спят добре.

През лятото може да бъде покрита с изравняваща топлината материя. Специалните протектори за колан могат да предотвратят триене върху кожата. Защитените за деца задни врати също трябва да се активират и ключалката на прозореца да се постави така, че детето да не може да отваря вратата или прозореца само по време на движение. ACE силно препоръчва децата да оставят автомобила само от страната на пътниците, а не в посока на преминаващ трафик.

Някои деца и пътници се чувстват зле на задната седалка в колата. Следователно, всички пътници не трябва да влизат в колата нито на празен стомах, нито на пълен, винаги да им се осигуряват чист въздух и достатъчно почивки. Ако се чувствате не добре като пътник по време на движението, трябва да фиксирате точка на хоризонта, която е възможно най-неподвижна, тогава вашият корем обикновено отново ще се успокои.

Пътуването трябва да се планира предварително, така че бебетата и малките деца да запазят максимално ритъма си. За да започнете по-дълго пътуване, може да има смисъл да започнете много рано, когато улиците са предимно празни и децата могат да продължат да спят. Като цяло е препоръчително да не шофирате значително повече от пет часа на ден и винаги да правите достатъчно почивки.

Тръгвайте на път не гладни, но и не на пълен стомах. За малки хапвания по пътя в колата са препоръчителни здравословни леки закуски като плодове и зеленчуци. Много е важно да се пият редовно и достатъчно течности, за предпочитане вода или чай.

Въпреки очакванията, рано или късно всяко дете ще заскучае. В допълнение към класиката като радио, аудио книги, книги, музика, колективните игри за отгатване могат да помогнат тук, така че да ангажират всички пътуващи.

ACE настоява нито децата, нито животните да бъдат оставяни сами в превозното средство. През лятото жегата бързо докарва значителни опасности от дехидратация и топлинен удар. Това важи и за умерените температури, защото интериорът се загрява много бързо. Децата, оставени на собствените си устройства за безопасност, понякога могат да измислят опасни идеи и да застрашат себе си и околните.

За да се избегне нагряването на интериора, автомобилът трябва да бъде на сянка по време на почивките. Ако това не е възможно, ACE препоръчва да покриете с лека памучна кърпа нагряваните плоскости, за да предпазите волана и пилотската кабина от пряка слънчева светлина. Децата и пътниците на задната седалка могат да бъдат добре защитени с полупрозрачни екрани прикрепени към страничните прозорци.

Дори ако е много горещо и климатикът охлажда удобно интериора, температурната разлика между вътре и вън не трябва да надвишава 6 градуса по Целзий. Въздушният поток не трябва да е насочен директно към региони на тялото, за да се избегнат настинки и преохлаждане на тялото.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама