Новини » Любопитно

Volvo XC40 е най-продаваният премиум компактен SUV в Европа за първото тримесечие



Admin07.07.2020г 

Volvo XC40 е най-продаваният премиум компактен SUV в Европа за първото тримесечие Скандинавският компактен SUV за първи път надминава BMW X1

Силното представяне на Volvo XC40 успя да изведе автомобила начело в класацията за най-продаван премиум компактен SUV в Европа за първото тримесечие. През този период търсенето на XC40 нарасна с 12% и достигна до 22,115 продажби на модела, показват данните на JATO. С това си представяне, компактният премиум SUV успя да изпревари дългогодишния лидер в сегмента, X1, а на трето и четвърто място се наредиха Audi Q2 и Q3. XC40 и новият Range Rover Evoque бяха единствените модели в топ 10 на сегмента, които увеличиха продажбите си в последното тримесечие, което беше засегнато от редица обстоятелства.

Още с официалното си представяне през 2018 г., компактният премиум SUV Volvo XC40 успя да развълнува и очарова хората както в световен мащаб, така и в България. Сред редицата му международни отличия са престижната награда Европейски автомобил на 2018 г., както и градски автомобил на България за 2019. И това не е случайно, защото моделът е специално проектиран, за да посрещне предизвикателствата на модерния градски живот, а ежедневните пътувания в града ще станат, със сигурност, по-приятни и по-малко стресиращи. Компактният SUV следва плътно традициите на Volvo Cars в безопасността и предлага на клиентите най-добрите стандарти за сигурност, в съчетание с лесен за употреба интерфейс и удобни системи и услуги за свързаност.

ХС40 е първият автомобил, създаден върху новата Volvo платформа Compact Modular Architecture (CMA), включваща богата гама от революционни технологии, представени за първи път в сериите 90 и 60, базирани на Volvo платформата Scalable Product Architecture (SPA). Подходът на Volvo към безопасността и опита на потребителите се основава на философията, която в компанията наричат кръговрат на живота – непрекъснато усъвършенстване на стандартите и технологиите, вдъхновено от самите потребители и реалния им живот.

Моделът се предлага със системата за полуавтономно шофиране на Volvo – Pilot Assist, с най-новото поколение система за безопасност City Safety, с функция за сигнализация при отклоняване от платното на движение, Cross Traffic Alert и 360-градусова камера, които подпомагат водача при паркиране на тесни места. Тези и други модерни технологии правят ХС40 един от най-добре оборудваните компактни премиум SUV автомобили.

Моделът се предлага с олекотени, двулитрови 4-цилиндров двигатели, както и с 3-цилиндров Drive-E. Иновативните и щадящи природата агрегати гарантират отзивчива динамика и нисък разход на гориво, което превърща Volvo XC40 в перфектния спътник при всякакви пътувания. А във връзка с ангажимента на Volvo Cars за намаляване на вредните емисии, сега XC40 може да бъде открит и с иновативния Т5 Twin Engine с Plug-in хибридна технология двигател, с който моделът ускорява 0 до 100 км/ ч само за 7,3 сек при разход под 2л/100 км!

*Източник: www.volvocars.bg
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама