Новини » Автоновини

SKODA с рекорден брой заявени патенти за 2019 година



Admin07.07.2020г 

SKODA с рекорден брой заявени патенти за 2019 година SKODA Auto обяви, че през изминалата година компанията е подава 94 заявления за патенти, което е рекорден брой за цялата индустрия на Чехия на годишна база и е 2 пъти повече в сравнение със заявените от автомобилния производител през 2017 година.

"Иновативната сила на нашите служители е част от ДНК структурата на SKODA Auto", коментира Кристиан Щрубе, член на борда на подразделението Технологично развитие на SKODA. "С всяко ново подадено заявление за патент, което подадем, добавяме нова глава в историята на SKODA като производител на модерни и иновативни автомобили"

Голяма част от подадените заявления са иновативни решения от семейството продукти Simply Clever, в това число SKODA Scooter, специални постелки за пода изработени от кухи влакна, заключващ механизъм за предпазен колан с интегрирана подсветка, иновативна система за обезопасяване на куфари и товари в багажното отделение и други.

Част от патентите на SKODA Auto са свързани и с производствения процес, като тук пример е специална камера-система, използвана за прецизно подравняване на елементите на автомобила преди тяхното заваряване.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама