Новини » Спорт

Джет Ски шампиотана стартира в ЦаревоAdmin09.07.2020г 

Джет Ски шампиотана стартира в Царево

Първото състезание за годината вна водомоторната федерация е Балканската Джет Ски Купа, която ще се проведе в Царево от 10 до 12 юли. В акваторията на пристанището ще стартират 40 участника от България, Румъния, Гърция и Франция.

Много известни имена в дисциплините, с множество титли в Европейския и Световния шампионати ще се борят в своята категория след дългата пауза в съкратения календар на федерацията. Най-атрактивните изпълнения ще бъдат във Free Style категорията, където ще се борят европейския шампион Дени Делиман от Румъния и шампиона на Франция Франсоа Лаверне.

В кралския клас шампиона на България Марио Михалев отново ще атакува титлата с нова машина с 500 к.с., а при жените вече има получени седем заявки и шампионката за 2019 Даяна Топалова ще срещне голяма конкуренция. За първи път ще има демонстрации и с непознатият все още за България спорт с електрически Джет Сърф.

Организатор на проявата е Водомоторната Федерация, морски клуб „Акватракс“ и Община Царево. Стартовете са в събота 11 юли от 10 часа, а финалните серии в неделя 12 юли след 10 часа.
 
Коментари

Добави коментар

Реклама