Новини » Любопитно

Германия – стимулирането продажбите на нови автомобили работиAdmin09.07.2020г 

Германия – стимулирането продажбите на нови автомобили работи Изглежда, че политическото управление на кризата в автомобилната индустрия работи във Федералната република. Според актуално проучване всеки трети потребител иска да закупи нов автомобил, за да се възползва от намалението на данъка си или заради стимулиращата премия.

Повече от една трета вече се замислят за купуването на електрически или хибриден автомобил заради даваната от държавата премия. И един от десет дори е решил да закупи превозно средство с алтернативно задвижване само заради бонуса за иновации.

В най-добрия случай нетната субсидия за електрическите автомобили се покачва до общо 9000 евро, съчетана с намаляване на ДДС до 16 процента. „Много потенциални купувачи не искат да пропуснат това предимство и въз основа на настоящото настроение става очевидно, че мерките на държавно ниво оказват влияние върху закупуването на автомобил.

Както производителите, така и дилърите на елавтомобили и хибридни превозни средства биха могли да очакват увеличените продажби, но намаленият ДДС също така ще доведе до повече покупки и на автомобили с класически ДВГ. Общо 64 процента от анкетираните смятат че ще е още по-добре, ако планираният бонус не беше за насърчаване само на електрическите и хибридни превозни средства, но и за новите на дизел и бензин.

Интересът към електрическата мобилност нараства значително, особено в големите градове и сред по-младите части от населението. Тя се оценява като подходяща от 41 процента от жителите на града, а сред тези под 40-годишна възраст това важи за почти всеки втори човек (48 процента). Според проучването, пречка пред широкото използване на електрически и хибридни модели все още е твърде малкото информация, особено що се отнася до разходите за поддръжката им.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама