Новини » Автоновини

Навлизане на технологията на филтрите с нановлакна от есента на 2020 годинаAdmin14.07.2020г 

Навлизане на технологията на филтрите с нановлакна от есента на 2020 година

+++ Пречистване на въздуха на най-високо ниво в актуалното портфолио
+++ Разработките за повишаване на качеството на въздуха в интериора продължават

Качеството на въздуха играе важна роля за комфорта в интериора на автомобила. Освен другите фактори от основно значение е филтрацията от механични и отчасти микробиологични частици.

Още от началото на 90-те години на миналия век BMW Group използва сложни филтриращи системи. От 1990 година масово се монтират филтри за фини частици. Те представляват комбинация между филтър с активен въглен и филтър за твърди частици. От 2015 година филтрите за фини прахови частици се използват в Китай, а от юли 2020 година и в Южна Корея. Още днес в световен мащаб клиентите могат да изберат филтър за фини прахови частици като опция за допълнителен монтаж. Преимуществата на тази технология: освен фините прахови частици и саждите от въздуха частично се филтрират и определени микробиологични частици.

Следващата важна стъпка са новаторските интериорни филтри с технология нановлакна. Тази технология, която интензивно се разработва от BMW Group през последните години, освен задържане на ултрафините прахови частици позволява и отделяне и на определени микробиологични частици и алергени. Освен това в зависимост от оборудването си и независимо от технологията на филтрите автомобилите на BMW се оборудват и с детектори на качеството на външния въздух, които според неговото качество автоматично превключват в т. нар. режим на рециркулация. При него чрез многократно преминаване на въздуха в интериора на автомобила през филтрите той се пречиства много бързо. С филтърната технология на нановлакната в режим на рециркулация въздухът в интериора може да бъде пречистен от почти всички частици за по-малко от 2 минути, и то на много по-високо от обичайното ниво. Режимът на рециркулация може да бъде активиран и деактивиран ръчно от водача – и то не само от автомобила: потребителите на BMW Connected App например имат възможност като част от подготовката на автомобила за предстоящото пътуване да изберат опцията „Пречистване/вентилиране на интериора на автомобила“. С помощта на функцията Стационарна вентилация въздухът в интериора на автомобила се пречиства ефективно и бързо.

Още от есента на тази година филтърната технология с нановлакна за пръв път ще се използва серийно при Rolls-Royce. Като следваща стъпка в началото на 2021 година тази технология масово ще навлезе при моделното семейство BMW Серия 7, както и при моделите X5, X6 и X7. Успоредно с това тази технология ще се предлага като опция за допълнителен монтаж и за много други клиенти. По този начин в близко бъдеще BMW Group ще предлага възможност за значително по-ефективно филтриране на вредните частици от въздуха във вашия автомобил.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: Автопрес
Коментари

Добави коментар

Реклама