Новини » Автоновини

КИА СТАРТИРА ПРОИЗВОДСТВОТО НА SORENTO ХИБРИД



Admin15.07.2020г 

КИА СТАРТИРА ПРОИЗВОДСТВОТО НА SORENTO ХИБРИД

КИА стартира производството на новия Sorento хибрид, първата електрифицирана версия на емблематичния SUV представител на КИА. Четвърто поколение Sorento ще се конструира в завода на марката в Корея, като хибридната, бензинова и дизелова версии ще се сглобяват на една и съща производствена линия в Hwasung.

Първите хибридни модели са предназначени за европейския пазар, като скоро се очаква да стартира и производството за Северна Америка в завода на марката в Джорджия. По време на жизнения си цикъл трето поколение Sorento е горд носител на редица награди за качество. Новият модел е конструиран според най-високите инженерни норми и стандарти за качество.
Почти 20г. Sorento е един от значимите модели в производствената гама на марката КИА – над 3 млн. са реализирани на международните пазари от появата му през 2002г. Продажбите за Европа ще стартират от октомври тази година, а от края на 2020г. Sorento ще се предлага и във версия плъгин хибрид.

Новият Sorento хибрид
Sorento е първият модел на КИА, който е конструиран на SUV платформа от ново поколение. Структурата на платформата позволява интеграцията на новия патентован Smartstream турбо хибриден двигател. Новият 1.6л T-GDi двигател включва 44.2 kW електрически мотор и 1.49 kWh литиево-йонна полимерна батерия. Комбинираната максимална мощност от 230 к.с. и въртящ момент от 350 Nm предоставят ниско ниво на вредни емисии и висока ефективност на новия електрифициран задвижващ агрегат. Интелигентното конфигуриране на новата платформа означава, че батерията е разположена под седалките на пасажерите без да отнема от кабинното пространство или от това на багажното отделение.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама