Новини » Любопитно

Ваканция 2020 - колата в главната роляAdmin15.07.2020г 

Ваканция 2020 - колата в главната роля

В Корона кризата много хора пренастройват своите планове за ваканция. Вместо да летят до Австралия или Доминиканската република, хората сега изследват родината си с кола. Освен това, пътуванията до много съседни европейски страни вече са възможни отново благодарение на постепенното отваряне на границите.

Неотдавнашно проучване по темата „ваканция с кола“ от името на reifen.com показва, че 93 процента от анкетираните обикновено си представят да отидат на почивка с кола. В извънредните времена на пандемията 75 процента от германците дори биха пътували още повече с кола за вакнацията си от преди.

От друга страна, ситуацията изглежда много по-зле за туристическите агенции. Само 42 процента от анкетираните биха използвали самолет, за да стигнат до своята дестинация за почивка, а само единайсет процента говорят за влак и само седем процента гласуват за разходка с лодка.

Интересното е, че почивката с кемпер или каравана не е истинска алтернатива за всички германци: 46 процента са за, но 53 процента са против. Може би това се дължи и на факта, че повече от половината от анкетираните никога не са пътували по този начин с такова транспортно средство.

Дори когато бъде намерена правилната форма на транспорт, въпросът за настаняването все още е проблем. Почти 60 процента от анкетираните в момента биха предпочели ваканционен апартамент за почивката си с кола, а хотелите са на второ място с 41 процента./Автопрес
Коментари

Добави коментар

Реклама