Новини » Автоновини

Новото Ghibli Hybrid: първото електрифицирано превозно средство в историята на MaseratiAdmin16.07.2020г 

Новото Ghibli Hybrid: първото електрифицирано превозно средство в историята на Maserati

• Първият хибриден автомобил в историята на Maserati
• Разработен от Лабораторията за иновации Maserati в Модена
• Моделът ще се произвежда в завода Avvocato Giovanni Agnelli (AGAP) в Груляско (Торино) от септември.

Искрата на електрификацията запалва бъдещето на Maserati: с новото Ghibli Hybrid марката Тризъбец навлиза в света на електрификацията.
Новото Ghibli Hybrid представлява един от най-амбициозните проекти за Maserati, който след обявяването на новия двигател за супер спортния автомобил MC20 вече поставя белег с още една крачка напред към новата ера за марката.

Изборът за въвеждане на хибридната технология на седана Ghibli не е случаен: този модел с над 100 000 бройки, произведени от пускането му през 2013 г., перфектно олицетворява ДНК на базирания в Modena производител.

Всъщност предизвикателството пред Maserati бе да влезе в света на електрификацията, без да променя основните философии и ценности на марката. Резултатът? Създаването на най-добрия възможен хибрид. Нещо повече, Ghibli Hybrid ще запази безпогрешния звук, който винаги е отличавал всяко Maserati.

Пристигането на новия Ghibli Hybrid разширява гамата Maserati, която сега е още по-конкурентна и отговаря на изискванията на пазара.

Дизайн
Ghibli Hybrid е веднага разпознаваем, благодарение отчасти на новия дизайн както на екстериора, така и на интериора. Общият знаменател на рестайлинга, разработен от Centro Stile Maserati, е синият цвят, избран да идентифицира всички автомобили с хибридна технология и новия свят, който представляват.

При екстериора синият цвят характеризира трите емблематични странични въздухопровода, спирачните апарати и мълнията в овала на Тризъбеца на задната колона. Същият син цвят се появява отново в автомобила, по-специално върху бродираните шевове на седалките. Новият Ghibli Hybrid също въвежда ново стилистично решение, започвайки от новата предна решетка, с прегради, преработени да представляват камертон, музикално устройство, което създава звук с изключителна чистота и което също предизвиква самия символ Тризъбец. Има значителни промени в задната част на автомобила, където светлинните клъстери са напълно обновени, с бумерангообразен профил, вдъхновен от 3200 GT и концептуалния автомобил Alfieri.

Mild Hybrid
В перфектна хармония със своята ДНК, Maserati е избрала хибридно решение, фокусирано основно върху подобряване на производителността, като същевременно намалява разхода на гориво и вредните емисии.

Хибридната технология използва кинетичната енергия, която автомобилът натрупва, когато е в движение, възстановява я и я превръща в електричество по време на намаляване на скоростта и спиране и я съхранява в батерия.

Иновативният силов двигател, резултатът от задълбочената инженерна разработка от техниците и инженерите от Maserati Innovation Lab в Модена, съчетава двигател с вътрешно горене (4 цилиндъра, турбо, работен обем 2,0 л) с 48-волтов алтернатор и допълнителен електрически компресор (e-Booster), поддържан от батерия. Това решение е уникално в своя сегмент и е първото в ново поколение силови двигатели, с перфектно съчетание между производителност, ефективност и удоволствие от шофирането.

Батерията е монтирана в задната част на автомобила, с предимства по отношение на подобреното разпределение на теглото.

Тази версия тежи около 80 кг. по-малко от Ghibli Diesel.

Благодарение на максималната мощност от 330 к.с. и въртящия момент от 450 Нм, доставени от едва 1500 оборота в минута, новите данни за производителността на Ghibli Hybrid са много впечатляващи: максимална скорост от 255 км/ч и ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,7 секунди. Пътниците в Ghibli Hybrid все още ще се възхищават на безпогрешния звук, който характеризира всички модели Maserati, благодарение на оптимизирания ауспух, който включва специално проектирани резонатори.

Свързаност
Ghibli Hybrid отбелязва и дебюта на новата система Maserati Connect, която позволява постоянна връзка с автомобила: обменът на информация продължава, когато сте в движение, за подобряване на услугите, предлагани на водача. Освен актуализирането на софтуерните пакети, системата извършва проверки на автомобила и следи системите за сигурност на безопасността при спешни случаи.

Мултимедийната система Maserati Intelligent Assistant е последно поколение, базирана на цифрови входове от Android Automotive, софтуер, който предоставя иновативно потребителско изживяване, напълно адаптивно към личните предпочитания на водача. HD екранът на мултимедийната система, с нова графика, по-удобна за потребителя и с изчистен дизайн, е увеличен в размер от 8”4 до 10”1. Въведен е и нов инструментален панел с цифрови устройства и нова графика.

Електрификация по начин Maserati
Новoto Ghibli Hybrid представлява първата стъпка в план, който ще доведе до електрификация на всички нови модели Maserati. Първите изцяло електрически автомобили на марката ще бъдат новите GranTurismo и GranCabrio, предвидени за 2021 година.
 
Коментари

Добави коментар

Реклама