Новини » Любопитно

Honda и CATL със стратегическо партньорство за батерииAdmin16.07.2020г 

Honda и CATL със стратегическо партньорство за батерии

Honda обяви, че компанията е подписала стратегическо партньорство с гиганта CATL (Contemporary Amperex Technology Co., Limited), което ще позволи на двете фирми да обединят сили за популяризирането и масовото възприемане на електрифицираните автомобили. Новото споразумение, което включва и придобиването на 1% от акциите на CATL от страна на Honda, също така ще подпомогне страните в области като разработка, стабилна доставна мрежа и рециклирането на батерийни елементи.

Споразумението на Honda и CATL предвижда доставки на батерии към автомобилния производител, като първите такива ще бъдат за изцяло нов 100% електрически модел, който е планирано да бъде лансиран първо на китайския пазар през 2022 година. След това, поетапно алиансът на двете страни ще бъде развит и в глобален мащаб.

"Този алианс ще позволи на Honda допълнително да подсили партньорството си с CATL", коментират от Honda. "Със скоростта, с която се развива електрификацията, CATL ще бъде партньор, който ще даде на Honda нови сили и ние вярваме, че нашето дългосрочно партньорство ще позволи на Honda допълнително да подобри конкурентоспособността си в областта на електрифицираните продукти".
 
Коментари

Добави коментар

Реклама