Новини » Автоновини

Discordia Fuel Challenge 2020 – битката на професионалните водачи в икономичното шофиране, завършиAdmin17.07.2020г 

Discordia Fuel Challenge 2020 – битката на професионалните водачи в икономичното шофиране, завърши

Надпреварата е една от многото инициативи на компанията с фокус върху опазването на околната среда

За четвърта поредна година се проведе най-мащабното състезание за икономично шофиране в страната – Discordia Fuel Challenge 2020. Надпреварата се организира ежегодно от лидера в транспортните и логистични услуги Дискордиа. Събитието цели да отличи най-добрите професионални водачи и да стимулира икономичното шофиране. Тази година в надпреварата се включиха всички над 900 шофьора на компанията.

Общо 15 са наградените водачи на тежкотоварни автомобили, които убедително доказаха уменията си да шофират икономично. Победителите бяха отличени с оригинални награди, сред които 9 модерни телевизора. Партньорите на компанията и състезанието Volvo, Daf, Scania и Shell също допринесоха за отличаването на най-добрите водачи, като осигуриха награден фонд за победителите под формата ваучери за гориво, ваучери за аксесоари и практични подаръци, като сакове, раници, надуваеми кресла, часовници, шапки и др.

Победители в единствената по рода си надпревара за икономично шофиране станаха – Валентин Аврамов в категория VOLVO, Иван Иванов в категория SCANIA и Ахмед Хасанов в категория DAF, които в периода от 1 май до 30 юни изминаха общо над 40 000 км с най-нисък разход на гориво – под 22л/100 км.

„Щастливи сме да обявим победителите в Discordia Fuel Challenge 2020 и страхотните резултати, които постигнаха по време на състезанието тази година. За нас винаги е било от ключово значение да сме социално отговорна компания и да даваме добър пример на колегите ни от бранша в цяла Европа. Затова и се гордеем изключително много с всички наши шофьори, с техните умения да карат икономично и с усилията, които полагат ежедневно, за опазването на околната среда. Ние от своя страна обещаваме да продължаваме да ги мотивираме и награждаваме за това, че допринасят за общата ни цел, а именно намаляването на количеството на въглеродните емисии, които се отделят в атмосферата“, споделя Христо Христов, основател и изпълнителен директор на Дискордиа.

Дискордиа непрестанно се стреми да инвестира в най-новите системи и последно поколение тежкотоварни автомобили, за да развива по-устойчив и социално отговорен бизнес модел. Компанията имплементира в работния си процес различни иновации за оптимизация, удобство и по-голяма продуктивност.

Също така транспортният лидер постоянно поощрява служителите си, които пестят гориво, чрез икономично шофиране и така се грижат за околната среда, като им изплаща сумата от направената икономия за гориво. За последната година компанията е раздала бонуси в размер на 747 811 лв от общо спестени 444 333 литра гориво от извършени курсове в страната и чужбина.

*Източник: Discordia
 
Коментари

Добави коментар

Реклама