Новини » Автоновини

Идват 100% електрически BMW 5 Series и 7 SeriesAdmin18.08.2020г 

Идват 100% електрически BMW 5 Series и 7 Series

BMW Group разкри ревизираната си стратегия за развитие за периода до 2030 година и по всичко изглежда, че гигантът застава още по-сериозно зад идеята за електрификация на портфолиото си.

От позицията си на един от лидерите в областта на електрификацията, BMW Group анонсира, че до края на кледващата година групата ще предлага пет изцяло електрически автомобила- BMW i3, MINI Cooper SE, BMW iX3, BMW iNEXT и BMW i4.

След въвеждането на четири основни версии на задвижване при X1, сериозен акцент в близкото развитие на стратегията на групата ще бъде следващото поколение на флагмана 7 Series, който ще се предлага в четири основни варианта на задвижване- бензин и дизел в комбинация с хибридна (48 волта) система, зареждаем (plug-in) и за първи път в историята си в изцяло електрическа версия. Същото модификационно портфолио, в това число и 100% електрически вариант, ще получи и петата серия на баварците.

Като цяло, BMW Group ще разполага с 25 електрифицирани автомобила на пазара до 2023 година, като половината ще бъдат с изцяло електрическо задвижване.
Източник: BMW-5-Series-и-7-Series" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес
Коментари

Добави коментар

Реклама