Новини » На път

Възрастна жена загина при ПТП в Стара ЗагораAdmin13.08.2020г 

Възрастна жена загина при ПТП в Стара Загора

Смъртта на 78-годишна жена е причинена по непредпазлвост при ПТП, вчера в Стара Загора. Окръжна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебното производство - престъпление по чл.343, ал.3, буква “б”, вр. чл. 342 ал.1 от Наказателния кодекс.

Вчера в 4,50 ч. в ОД на МВР – Стара Загора е постъпило съобщение за намерена възрастна жена в безпомощно състояние на пътното платно на бул. “Цар Симеон Велики”.

На място е установено, че жената е била блъсната от неизвестен към онзи момент автомобил, докато е пресичалана на издигната пешеходна пътека. Водачът е напуснал местопроизшествието и се е укрил. Вследствие на удара пострадалата е получила фрактура на черепа и фрактури на ребра. Настанена е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, като по-късно е починала.

В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора е установена самоличността на загиналата жена. Тя е на 78 г. Автомобилът, който е блъснал жената, е открит в автосервиз в Стара Загора. За срок до 24 часа по Закона за МВР е задържан 57-годишен мъж.

По досъдебното прозиводство се извършват активни процесуално-следствени действия.
Коментари

Добави коментар

Реклама