Новини » Спорт

Последното състезание в WRC през този сезон ще бъде в...



Admin20.08.2020г 

Последното състезание в WRC през този сезон ще бъде в...

Световният рали шампионат (WRC) оповести нови промени в календара за сезон 2020. Първенството за пръв път ще посети Белгия и рали Ипр.

Асфалтовата надпревара ще се проведе на 19 – 22 ноември, заменяйки рали Япония като осмо състезание и финал на сезона.

Завръщането на Япония във WRC след 10-годишна пауза бе отменено поради рестрикциите, наложени от правителството.

Белгия e 34-тата страна, която приема кръг в световния рали шампионат от неговото създаване през 1973 г. Ралито ще бъде с обща дължина на отсечките от 300 км, събрани в три състезателни дни. Третият ден от ралито ще е съсредоточен върху емблематичната писта Спа-Франкошамп, като пауърстейджът ще премине през прочутия завой Червената вода.

„Много сме разочаровани от факта, че няма да има рали в Япония през този сезон. Японската автомобилна федерация свърши невероятна работа в организирането на надпреварата и се надявам догодина всичко да е наред“, сподели рали директорът на ФИА Ив Матон.

„Белгия е с големи традиции в рали спорта. Това се доказва от големия брой белгийци във WRC – пилоти, механици, директори, журналисти. Маршрутът пресича страната и свързва Ипр със Спа-Франкошамп, две емблематични места в белгийския моторспорт“, добави той.

„За нас е огромна чест като организатори да сме част от най-високото ниво на автомобилния спорт. Рали Ипр има желязна репутация по отношение на безопасността вече 56 години. То е неразделна част от нашата страна“, заяви промоутърът на надпреварата Ян Хюге.

В същото време представителите на изпълнителния комитет на рали Япония споделиха, че вече се фокусират върху следващия сезон. Япония е един от деветте кръга, които са потвърдени в календара на световния рали шампионат (WRC) за сезон 2021.

Източник: gong.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама