Новини » На път

СДВР предприема мерки за опазване на реда и контрол на движението в столицата



Admin01.09.2020г 

СДВР предприема мерки за опазване на реда и контрол на движението в столицата

От СДВР ще бъдат предприети необходимите мерки с достатъчен ресурс от полицейски служители за обезпечаване на протестните действия, както и за контрол и регулиране на пътното движение в района, в който те ще се провеждат – съобщи старши инспектор Иван Георгиев от отдел „Охранителна полиция“ при СДВР. Той уточни, че в Столичната община е подадено официално заявление за планираните действия в района на пл. „Независимост“.

„Уважаваме правото на протест и призоваваме към опазване на реда и разграничаване на участниците от хора с явно намерение за нарушаване на обществения ред с оглед нормалното протичане, без ескалация на напрежението“, допълни старши инспектор Георгиев и апелира при евентуални такива ситуации да бъде търсено съдействие от органите на МВР.

Пътна полиция също ще предприеме мерки в утрешния ден за безпрепятственото придвижване на хора и автомобили.

„На всички възлови места ще бъдат разположени пътни полицаи, които ще се грижат за реда и спокойствието. Екипи ще има и на входно-изходните артерии на София“, посочи главен инспектор Стоимен Славев от отдел „Пътна полиция“ – СДВР. Той призова хората да запазят спокойствие, да спазват указанията на служителите на реда и да бъдат търпеливи.




Коментари

Добави коментар

Реклама