Новини » Еко-ауто

Електрическата Skoda Enyaq iV предлага до 510 км пробегAdmin04.09.2020г 

Електрическата Skoda Enyaq iV предлага до 510 км пробег

И зцяло електрическият SUV модел е първият сериен автомобил на чешката марка, базиран на модулната платформа за електрически автомобили MEB на Volkswagen Group. Skoda Enyaq iV предлага задно задвижване или задвижване на всички колела и пробег, който е напълно подходящ за ежедневно ползване, достигащ до 510 км в WLTP цикъла, както и типичния за марката простор.

Лимитираната версия Founders Edition в 1895 бройки отдава почит на успешната 125-годишна история на марката. Версиите Founders Edition и Enyaq iV включват в стандартното си оборудване Crystal Face лице, което има осветена радиаторна решетка. За Enyaq 80 iV и Enyaq 80x iV тя се предлага като допълнителна опция. Предницата с кристални форми на Enyaq iV се осветява от 130 светодиода - дизайнерски акцент, който вече е познат от концептуалния модел Vision iV. Версията Founders Edition се предлага с два варианта на двигател/батерия и в два цвята. Тя е оборудвана също с 21-инчови лети джанти, спортна предна и задна престилка.

С батерии в три размера и пет различни варианта за мощност, Skoda Enyaq iV предлага за всеки по нещо.прави шофирането както устойчиво, така и забавно. Базовата версия Enyaq 50 iV е оборудвана с 109-kW задно разположен мотор и задно задвижване; максималният въртящ момент е 220 Нм. Литиево-йонната батерия има брутен капацитет 55 kWh (52 kW нетен) и пробегът е до 340 км. Оборудван с 62 kWh батерия (58 kWh нето), Enyaq 60 iV с мощност 132 kW може да измине до 390 км (максималният въртящ момент е 310 Нм).

Enyaq 80 iV има мощност 150 kW, въртящ момент до 310 Нм и 510 км пробег в WLTP цикъла. Батерията с капацитет 82 kWh (77 kWh нето) също се използва в двата варианта със задвижване на всички колела - в комбинация с втория електрически мотор на предния мост, Enyaq 80x iV има мощност от 195 kW, а Enyaq RS iV - 225 kW. Тези два модела имат пробег до 460 км.

Топ моделът в гамата - Enyaq RS iV, ускорява от място до 100 км/ч за 6,2 секунди и достига максимална скорост от 180 км/ч – с 20 км/ч повече от другите варианти за мощност. В допълнение, най-мощният Enyaq iV може да тегли ремарке с тегло до 1400 кг.

Интериорът е… страхотен. Любопитното тук е, че т. нар. Дизайн селекции заместват класическите нива на оборудване. Вдъхновени от модерните жилищни пространства, в тях са използвани естествени, обработени по устойчив начин и рециклирани материали. Дизайн селекциите се различават, например, по тапицерията, декоративните лайстни и арматурното табло, както и с различните използвани материали.

Дизайнът в по-богатите дизайн селекции впечатлява с 13-инчовия „телевизор” на центраната конзола, който е без аналог в гамата на Skoda. Той може да се управлява и чрез дигиталния гласов асистент „Лаура”. Тя разбира 15 езика, а за 6 от тях може да обработва дори ясно произнесени изречения. Обновеният дигитален кокпит представя на шофьора най-важната информация, като скорост, данни за движението, навигацията и активни асистиращи системи, върху 5,3-инчов дисплей.

Източник: skoda.bg, vesti.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама