Новини » Автоновини

Hongqi S9 ще бъде произведен в ограничен тираж



Admin01.10.2020г 

Hongqi S9 ще бъде произведен в ограничен тираж

Вчера стартира автомобилният салон в Пекин. Такъв тази година няма да има в Европа, но китайците вадят последните си предложения пред широката публика. Едно от тях е Hongqi S9, който за пръв път бе представен миналата есен на салона във Франкфурт.

Това е първият истински хипер автомобил, който ще се превърне в най-мощния уличен модел от Народната република, а ако може да се вярва на CarNewsChina – това ще е и най-скъпото нещо на четири колела, произхождащо от Китай.

Китайски супер хибрид е по-бърз от Bugatti Chiron

S9 е много повече от типичен концептуален модел, тъй като той ще е основа на сериен модел, предвиден да се произведе в тираж от 70 бройки. Всяка една от тях ще струва 10 милиона юана, което прави малко над $1,45 млн.

Задвижването идва от електрифициран V8, генериращ 1400 к.с. Говори се за ускорение до 100 км/ч за 1,9 секунди, което е почти идентично с ускорението на новата Tesla Roadster, която все още очакваме да влезе в производство. Максималната скорост ще е в диапазона на 400 км/ч.

Как китайците произнасят имената на автомобилните марки

Дизайнът е производството е дело на Hongqi, луксозното подразделение на FAW Group. От снимките поне става ясно, че дизайнът е наистина впечатляващ, нещо, което не може да се очаква от китайски производител. Двата ауспуха отзад са с големината на радиаторната решетка на BMW Серия 4, а масивното антикрило наподобява това на Koenigsegg Jesco. Ако китайците се придържат към първоначалния си план, първият S9 трябва да поеме към собственика си през 2021 г.

Източник: vesti.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама