Новини » Спорт

Hоnda се оттегля от Формула 1 в края на 2021 г.



Admin12.10.2020г 

Hоnda се оттегля от Формула 1 в края на 2021 г.

Honda Motor Co., Ltd. обяви, че се оттегля от Формула 1 като доставчик на двигатели в края на сезон 2021.
През 2015 г. Honda възобнови участието си във Формула 1, като използва собствените си технологии за управление на енергията. Тя се върна като бе партньор на McLaren. Първоначално Honda изпитваше редица трудности. Въпреки това, демонстрирайки колективната сила на „All Honda“, включително използването на нейните технологии за авиационни двигатели, Honda реализира високо ниво на конкурентоспособност.

След това задвижващите системи на Honda претърпяха развитие. Бяха постигнати успехи от Honda като доставчик на задвижващи системи заедно с екипите Red Bull Racing и Scuderia AlphaTauri. При партньорството си с двата отбора, Honda успя да постигне целта си да спечели три победи през миналия сезон и две досега през 2020 г.

Междувременно, тъй като автомобилната индустрия претърпява период на голяма трансформация веднъж на сто години, Honda реши да се стреми към „реализирането на въглероден неутралитет до 2050 г.“. Тази цел ще бъде част от екологичните инициативи на Honda, което е един от основните приоритети на компанията като производител.

За тази цел Honda трябва да насочи своите корпоративни ресурси в научноизследователска и развойна дейност в областите на бъдещите силови агрегати и енергийните технологии. Тук се включват превозни средства с горивни клетки (FCV) и EV (BEV) или електрически , които ще бъдат в основата на технологии без вредни въглеродни емисии. Като част от това, през април тази година, Honda създаде нов център, наречен Innovative Research Excellence, Power Unit & Energy.

Honda ще разпредели своя енергиен мениджмънт и горивни технологии, както и знанията, натрупани във Формула 1. Те ще бъдат приложени в енергийните агрегати и енергийните технологии. Компанията ще предприеме инициативи, като се фокусира върху бъдещото реализиране на въглеродна неутралност. За тази цел Honda взе решение да приключи участието си във Формула 1.

Моторните спортове са в ДНК-то на Honda. Следователно Honda ще продължи да работи по предизвикателствата на моторните спортове. Honda ще се стреми да стане номер 1 във всички категории състезания, в които участва.
Във Формула 1, за да изпълни очакванията на своите фенове, Honda ще работи заедно с Red Bull Racing и Scuderia AlphaTauri. Компанията ще продължи да се състезава и ще положи всички усилия, за да постигне повече победи до края на сезон 2021.

Honda ще се справи с новото предизвикателство на бъдещото реализиране на въглероден неутралитет. Компанията оценява разбирането и подкрепата за своите мотоспорт активности, както и за новото предизвикателство на Honda.

Източник: cars.honda.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама