Новини » Спорт

Валентино Роси с положителен тест за Covid-19, пропуска Гран при на АрагонAdmin16.10.2020г 

Валентино Роси с положителен тест за Covid-19, пропуска Гран при на Арагон

Пилотът на Monster Energy Yamaha MotoGP Валентино Роси няма да може да участва в Гран при на Арагон този уикенд поради положителен тест за Covid-19. Деветкратният световен шампион беше с отрицателен резултат във вторник. След това се почувства зле в четвъртък сутринта.

Резултатът от теста беше потвърден като положителен за Covid-19 в четвъртък след обед. Роси е в дома си в Италия и не е контактувал с никого от присъстващите в на пистата моторланд Арагон.

Пилотът публикува следното изявление: “За съжаление, тази сутрин се събудих и не се чувствах добре. Костите ми боляха и имах лека температура. Затова веднага се обадих на лекаря, който ме изследва два пъти. Резултатът от “бързия PCR тест” беше отрицателен, точно като теста, който претърпях във вторник. Вторият, от който резултатът ми беше изпратен в 16:00 следобед, беше за съжаление положителен. Разочарован съм, че ще трябва да пропусна състезанието в Арагон.

Бих искал да бъда оптимист и уверен, но очаквам и вторият кръг в Арагон да бъде „невъзможен“ и за мен … Тъжен съм и ядосан, защото направих всичко възможно, за да спазя протокола. Въпреки че теста, който направих във вторник беше отрицателен, се самоизолирах от пристигането си от Льо Ман. Както и да е, така е и не мога да направя нищо, за да променя ситуацията. Сега ще следвам медицинския съвет и само се надявам да скоро ще се чувстваме добре. “

Източник: riders.live
Коментари

Добави коментар

Реклама