Новини » Автоновини

Fiat Chryster детронира Peugeot 108 и Citroen C1Admin16.10.2020г 

Fiat Chryster детронира Peugeot 108 и Citroen C1

Френските автомобилни компании Peugeot и Citroen, които са основна част от концерна PSA, ще спрат да произвеждат най-малките си градски автомобили Peugeot 108 и Citroen C1, предаде Ройтерс, като се позова на три неназовани източника.

Решението е част от стратегическия преглед на продуктовата гама, който концернът извършва като подготовка за предстоящото сливане с Fiat Chrysler.

Малките коли с двигатели с вътрешно горене трябва да имат все по-скъпоструващи системи за отработените газове, за да отговарят на условията за опазване на околната среда. Тези разходи правят производството на въпросните модели икономически неефективно. Според източниците този тип коли, известен като А сегмент, е сред генериращите най-много загуби за компаниите. Междувременно Европейската комисия продължава да увеличава изискванията за производителите на автомобили за 2030 г.

В същото време обаче Fiat Chrysler няма намерение да се откаже от един от най-успешните си модели Fiat 500 и Fiat Panda. И двата модела обаче вече имат както хибридна, така и напълно електрическа версия.

PSA и Fiat Chrysler планират да приключат сделката по сливането си през първото тримесечие на 2021 г. Новата съвместна компания ще се нарича Stellantis и ще бъде 4-тият най-голям производител на автомобили в света.

Източник: manager.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама