Новини » Автоновини

Golf GTI ще е при дилърите догодинаAdmin16.10.2020г 

Golf GTI ще е при дилърите догодина

Volkswagen представи спортна версия на един от най-продаваните си автомобили – Golf GTI. Версията Clubsport е чувствително по-мощна, по-ниска е с 10 мм и има по-агресивна визия, пасваща на характеристиките на 2-литровия турбо двигател. Той има 55 конски сили повече мощност от стандартния за GTI модела – общо 300 к. с. и достига въртящ момент от 400 Nm. Колата е оборудвана със спойлер на задното стъкло, нова решетка, два симетрично разположени изпускателни тръби и е с предно предаване. Стандартното оборудване включва 7-степенна скоростна кутия с два съединителя, която се очаква да постигне скорост от 0 до 100 км/ч за по-малко от 6 секунди.

Системата Vehicle Dynamics Manager в новия Golf GTI вече обединява изцяло и контролира пряко управлението на електронната блокировка на диференциала (XDS), както и компонентите, отговорни за контрола на динамиката на автомобила в завой и при високи стойности на напречното ускорение, включени в допълнително предлаганата адаптивна система за контрол на окачването DCC. Дори на ниво GTI, тези функции предлагат значително повишаване на динамиката и осезаеми предимства по отношение на поведението на пътя, но за първи път при новия Golf GTI Clubsport стандартният диференциал с електромеханична блокировка на предния мост е включен в мрежата на Vehicle Dynamics Manager.

Многобройни са и специфичните за GTI елементи, които придават индивидуален облик на вътрешното пространство на новия модел, сред които впечатление правят първокласните спортни седалки с тапицерия ArtVelours, които осигуряват отлична опора на тялото при завои с висока скорост, спортният волан с перфорирани зони в кожената облицовка за по-добър захват. Ексклузивният интериорен дизайн се допълва и от редица други впечатляващи детайли като педалите в стил алуминий.

Производителят засега не обявява цена, но когато започне да се продава през 2021 г. се очаква да колата да бъде оценена на около 85 000 лв.

Източник: manager.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама