Новини » Автоновини

Hyundai Motorsport представи състезателната кола i20 N Rally2 за 2021 г.



Admin22.10.2020г 

Hyundai Motorsport представи състезателната кола i20 N Rally2 за 2021 г.

Hyundai Motorsport Customer Racing представи състезателната кола i20 N Rally2 за 2021 г. Чисто новият автомобил е следствие от Hyundai i20 R5, с който Hyundai Motorsport предостави на клиенти за състезания в края на 2015 г. i20 N Rally2 се основава на опита, натрупан от отдела през последните пет години, за да осигури подобрен изцяло пакет.

Автомобилът е базиран на здравата основа на изцяло новото шосейно шаси i20 N. i20 N представя за първи път високата производителност на марката N в гамата i20, за да създаде хечбек с възможност за писта и произведен за автомобилния спорт. i20 N Rally2 надгражда динамичния облик на автомобила за пътя. Той е част от новата идентичност на Hyundai ‘Sensuous Sportiness’, която включва няколко елемента, вдъхновени от света на автомобилния спорт.

Въпреки че петстепенната подредена скоростна кутия от i20 R5 остава трансмисията за новия дизайн, почти всяка друга част, включително 1,6-литровия турбо двигател на i20 N Rally2 е съвсем нова.

Това е резултат от процеса на проектиране, започнат през януари 2020 г. Работата е на специализираната група дизайнери и инженери, които се базират на петгодишния си опит с проекта i20 R5. По този начин те са успели да се възползват от фантастичния растеж на Hyundai Motorsport Customer Racing от първоначалното стартиране на i20 R5. През това време отделът е нараснал от шепа хора до екип от 60 души.

Този ръст е отразен в развитието на i20 R5. Постоянната работа на инженерите по разработки осигури няколко актуализации на оригиналния автомобил през последните сезони. Представянето на i20 N Rally2 пренася тези подобрения. Преминаването към ново шаси позволява по-нататъшна голяма стъпка напред в почти всеки аспект от дизайна на автомобила.

Новите компоненти на окачването и амортисьорите придават на автомобила по-лесни за управление характеристики на всички повърхности.

Това е жизненоважно в категорията Rally2, която е в основата на многобройни национални и регионални първенства, както и международните класове WRC 2 и WRC 3. Това са коли както за професионални рали пилоти, така и за пилоти, които се състезават чисто за удоволствие.

Новият автомобил ще има за цел да продължи успеха на i20 R5, който претендира за многобройни титли, постигнати от клиенти. Те са включително национални титли в Испания, Португалия и Полша от дебюта си в края на 2016 г. Екипите с i20 R5 ще продължат да се радват на същото високо ниво на подкрепа, непрекъсната от развитието на новия автомобил.

Обширна тестова програма на i20 N Rally2 ще започне по-късно този месец, като първите доставки за клиентите и окончателната хомологация са планирани за лятото на 2021 г.




Коментари

Добави коментар

Реклама