Новини » Спорт

Формула 1 с нов доставчик на автомобил за сигурност от 2021 годинаAdmin18.11.2020г 

Формула 1 с нов доставчик на автомобил за сигурност от 2021 година

Формула 1 ще има нов автомобил за сигурност от началото на 2021 година, това сочат непотвърдения слухове в британските медии.

Според тях, британскияt производител на спортни автомобили Астън Мартин, който от следващия сезон ще се завърне като отбор на стартовата решетка, ще доставя и колата за сигурност в 12 от 23-те състезания предвидени за 2021 година. В останалите 11 старта, автомобилът за сигурност ще бъде доставян от Мерцедес, който е ексклузивен доставчик на колата за сигурност от 1996 година насам.

От двете марки, Астън Мартин ще има правото първа да избира на кои уикенди нейните автомобили да са в служба, като това ще бъде продиктувано от пазара на автомобили в страната домакин на надпреварата.

Моделът, на който ще заложат от Астън Мартин за автомобил за сигурност ще бъде Vantage, който разполага с идентичен V8 4L Twin-turbo 585 BHP двигател като този, който се намира под капака на настоящия автомобил за сигурност AMG GT R на Мерцедес.

Освен доставката на колата за сигурност, двете марки ще си поделят и тази на медицинския автомобил. За него от Астън Мартин ще заложат на модела DBX, докато Мерцедес ще продължат да използва досегашния C 63 S Estate, като и двата автомобила също разполагат с двигателя V8 4L Twin-turbo 585 BHP, с който се задвижват и автомобилите за сигурност.

Новината за споделяне на отговорността относно доставката на официалните коли за сигурност във Формула 1 между Астън Мартин и Мерцедес идва само няколко седмици, след като собствениците на Мерцедес – Даймлер закупиха 20% от акциите на Астън Мартин.

Снимка: ©Getty Images

Източник: sportal.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама