Новини » Автоновини

HONDA „E“ – първият японски модел, станал „Автомобил на годината“ в ГерманияAdmin19.11.2020г 

HONDA „E“ – първият японски модел, станал „Автомобил на годината“ в Германия

Honda „e“ оглави и категорията New Energy в престижните награди в Германия
Наградата идва след широкия европейски успех и отличието за дизайн Red Dot, както и признанието от британските издания Autocar и News International
Компактният електромобил на Honda бе номиниран за „Автомобил на 2021 г.“ в Унгария и Дания
Наградите утвърждават ангажимента на Honda за създаването на технологични и красиви продукти с безкомпромисно качество


Honda „е“, първият електромобил с батерии, който марката пусна на европейския пазар, спечели званието „Автомобил на годината 2021“ в Германия. С това той стана първият модел от японска марка, завоювал престижния приз в страната. Автомобилът спечели и наградата в категория ‘New Energy’.

Източник: cars.honda.bg

Това е само малка част от почетните звания, присъдени на Honda „e“ от самото лансиране на модела през пролетта на 2020 г., сред които и наградата за дизайн Red Dot.Германският автомобил на годината традиционно бива избиран от жури, съставено от водещи автомобилни журналисти в страната. След поредица от тестове и статии, те оценяват новите модели според техните практичност, пътно поведение, пазарна стойност и иновации. Излъчват се избраниците в категориите „компактни“, „премиум (висок клас)“, „луксозни“, „нови енергии“ и „високоскоростни“, а след това се определя и големият победител.“Това, че Honda „e“ е първият японски модел, станал Автомобил на годината в Германия, е голямо признание и ние сме изключително горди да получим тази награда“, сподели Кацухиза Окуда, главен оперативен директор и президент на Honda Motor Europe. “Отзивите на клиентите и медиите за Honda „e“ бяха изключително позитивни още при първото му официално представяне. Моделът е съвършеният пример за продукт с уникален дизайн, съвременни технологии и усъвършенствана интелигентна свързаност. Изключително сме благодарни за тази награда.”

Honda „e“ представя мобилност от нов вид, където автомобилът играе важна роля и създава безпрецедентна връзка между различните аспекти от живота“, коментира Томофуми Ичиноз (Tomofumi Ichinose), главен ръководител на проекта Honda „e“.Honda „e“ е разработен като най-добрия автомобил за всекидневни градски пътувания на фона на екологичните проблеми. Създаването му беше голямо предизвикателство, но въпреки това беше и забавно да си представим прекрасно и по-светло бъдеще, в което Honda „e“ играе своята роля. Всички членове на нашия екип и аз самият сме изключително удовлетворени от тази награда, от признанието, че идеята за този автомобил е толкова стойностна“, добави още той.Престижният приз на Honda „e“ идва след поредица от успехи в цяла Европа. Във Великобритания автомобилът триумфира в категория Best Car Tech в годишните награди Britain’s Best Car на списание Autocar. Наскоро спечели и званието „Градски / малък автомобил на годината“ на изданието News International.В Германия Honda „e“ добави към списъка си от награди и EuroCarBody 2020 от Automotive Circle броени месеци, след като получи две престижни награди Red Dot за дизайн, в това число и титлата Best of the Best 2020. Honda „e“ беше изложен и в световноизвестния музей Red Dot Design Museum в Есен, Германия.В Белгия градското електрическо супермини на Honda бе номинирано и получи награда от списание Autogid Magazine в категорията на малките електрически автомобили. Освен това екологичният модел е сред номинираните за „Автомобил на годината на Унгария“, след като бе обявен за „най-вълнуваща новост“ от Vezess.hu миналата година. Honda „e“ получи признание и в Испания от местните награди на „Axel Springer“ (издателството на Auto Bild) в категорията на малките коли. Италианското списание Quattroruote също обяви електрическата Honda за „Автомобил на годината“. Моделът е част от финалния списък в номинациите „Автомобил на 2021 г.“ в Дания.Honda „e“ дебютира по-рано тази година и е ключов за японската марка модел и нейния ангажимент за 100-процентова електрическа гама на европейския пазар до 2022 г.
Коментари

Добави коментар

Реклама