Новини » Спорт

Последните стартове от Формула 1 - при засилени мерки срещу Covid-19



Admin30.11.2020г 

Последните стартове от Формула 1 - при засилени мерки срещу Covid-19

F1 и ФИА затягат мерките срещу разпространението на COVID-19 за последните три надпревари от сезон 2020 заради влошената епидемична обстановка. За пристигащите в Манама за Гран при на Сахир е създадена зона за тестване още на летището. След това хората от отборите във Формула 1 и Формула 2 биват закарани по хотелите си, където са в изолация.

Въведено е задължително използване на специално приложение, с което се проследява движението на хората. По този начин се улеснява проследяването на контактни при откриване на заразени с коронавируса. 

Мерките за Абу Даби ще са още по-строги. За там ще се пътува само с организирани от ФИА чартъри – придвижването с нормални полети е забранено.

За отборите, пилоти, представители на медиите и хората от федерацията и Формула 1 е отделен цял терминал на летището в Абу Даби, където ще пристигат на 7 декември. Там всички ще преминат задължителен тест. Ще носят гривни за проследяване, каквито обикновено се дават на лица под домашен арест. Достъпът до остров Яс Марина ще е максимално ограничен. Напълно забранено е пребиваването на външни лица.

Ако някой от Формула 1 и Формула 2 излезе от така създадения балон, то няма да бъде допускан да се върне обратно.

Източник: gong.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама