Новини » Спорт

Мик Шумахер ще кара във Формула 1 догодинаAdmin02.12.2020г 

Мик Шумахер ще кара във Формула 1 догодина

Отборът от Формула 1 Хаас обяви, че германецът Мик Шумахер, син на легендата Михаел Шумахер, ще бъде пилот на отбора през следващия сезон.

Американският тим е подписал многогодишно споразумение с 21-годишния Мик. Негов съотборник ще бъде руснакът Никита Мазепин. И двамата пилоти в момента се състезават във Формула 2 и два кръга преди края на сезона Мик Шумахер води в генералното класиране, а Мазепин е трети.

"Щастлив съм, че можем да потвърим, че Мик Шумахер ще бъде наш пилот за следващия сезон и очаквам с нетърпение да го поздравя с добре дошъл в нашия тим", заяви принципалът на Хаас Гюнтер Щайнер, цитиран от официалния сайт на тима от Ф1.

""Мисълта, че ще се състезавам през следващия сезон на Формула 1, ме прави изключително щастлив. Просто нямам думи. Благодаря на Хаас и Ферари, че ми вярват. Също искам изразявам любов към родителите си - те знаят, че им дължа всичко. Винаги съм вярвал, че мечтата да вляза във Формула 1 ще стане реалност", заяви младият Шумахер.

Хаас взе решение напълно да обнови тима си, в резултат на което Ромен Грожан и Кевин Магнусен ще си тръгнат след Гран при на Абу Даби този месец.
 

Източник: БНР
Коментари

Добави коментар

Реклама