Новини » Крими

Полицай загина при оглед на пътен инцидент



Admin03.12.2020г 

Полицай загина при оглед на пътен инцидент

Служител на група „Пътен контрол“ при РУ „Полиция“ в Нова Загора е загинал при оглед на местопроизшествие по път ІІІ-556 между селата Радево и Сокол. Трагичният инцидент е станала около 20,45 часа на 2 декември след получаване на сигнал на телефон 112 за катастрофирал лек автомобил без пострадали, съобщава Монитор.

При огледа на местопроизшествието служебната полицейска кола е била блъсната от „БМВ 318“ със седящ зад волана 39-годишния старозагорец Георги Костадинов, който е пътувал от село Сокол към село Средец. При удара патрулката е ударила намиращия се в непосредствена близост 35-годишен униформен служител, който е транспортиран до МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен. Въпреки усилията на лекарите полицаят е починал от тежките наранявания.

При проверка с алко-дрегер станало ясно, че виновният за катастрофата Костадинов е шофирал с 0,68 промила алкохол в издишания въздух. Старозагорецът е с повърхностни наранявания, след амбулаторно обслужване е била задържан за 24 часа по Закона за МВР. От областната дирекция на МВР в Сливен уточняват, че патрулката е била с включени сини светлини , тепърва ще се изясняват причините, накарали водача на БМВ-то да не се съобрази със ситуацията.Образувано е следствено дело.




Коментари

Добави коментар

Реклама