Новини » Тунинг

Поредният проект от Vilner Garage - Jeep SRT



Admin08.12.2020г 

Поредният проект от Vilner Garage - Jeep SRT

Ултра проходим SUV, тегло от над 2 тона, лош поглед и идеалният кандидат за главна роля в някой апокалиптичен филм, където спасява всички, преминавайки през опасни трасета, бурни атмосферни условия и влиза във война с извънземни, зомбита и всякакви научнофантастични злодеи. Въображението не спира да допълва сценария с всеки нов ъгъл, от който погледнете този конкретен Jeep, докато не отворите някоя врата - триизмерните релефи по седалките веднага прекъсват мрачният сюжет и ви пренасят в ателието на Атанас Вилнер, където получавате това, което търсите, а единствената битка, която се води, е тази между неспирните идеи на един творец и възможностите на неговите ръце, от които зависи изпълнението им…

Поредният проект от Vilner Garage е типично в стила на ателието и въпреки това, за части от секундата бихте помислили, че интериорът е излязъл от завода на Jeep, преди погледът ви да бъде прикован от ярко червените колани, или от контрастните бели шевове оформящи меките възглавнички, които определят душата на “Лошото момче с плюшено сърце”. Всъщност, накъдето и да погледнете, ще разпознаете подписа на Вилнер във всеки един детайл - безкомпромисно качество и запомнящата се визия.

“Интериорът е колкото неочаквано, толкова и естествено продължение на философията на автомобила. Заложихме на шестоъгълните релефи по централната част на предни и задни седалки, които да допълват динамиката на 6.4-литровия двигател, а перфорираната кожа тук беше задължителна, заради заводското обдухване на седалките.” - разкрива Вилнер.
*Кратко лирическо отклонение: Нека не става объркване - при Vilner Garage думата “задължително” е рядко срещана, като най-често тя се използва единствено поради технически казуси, с които просто нямат избор да не се съобразят, както в този случай.

Връщаме се към същественото - промените по интериора на автомобила не свършват дотук - във фина напа кожа са обшити още корите на вратите и цялата средна конзола от таблото до подлакътника, така че където и да се опрете, няма да да се чувствате като в кибритена кутийка.
“Собственикът на този Jeep е клиент на марката от години, но беше напът да я замени с нещо, в което когато се качи, да се чувства сякаш е у дома си - уютно, меко и всичко обзаведено по негов вкус. Радостта в очите му, след като видя завършения проект, е причината да знам, че съм създал нещо специално, нещо лично.” - споделя Атанас. “А там се корени моята мотивация, от там се храни моята страст, защото за един творец няма по-голямо признание от това той бъде избиран отново и отново.” - допълва той.
И не, хората не избират Vilner Garage заради името, а защото проектите на ателието не просто не остават незабелязани, те вдъхновяват, изпълват душата и те карат да мечтаеш. Те са надежда и копнеж - за момента сега, за утре, за следващата седмица, когато със стария ти нов автомобил ще погледнеш на света през други очи. Или както е в случая, настанен удобно зад волана на любимата си кола, която не се налага да заменяш, защото вече е “Твоята кола, твоята идея вътре.”




Коментари

Добави коментар

Реклама