Новини » На път

Пътнически микробус „Ивеко” е успешно изтеглен. Няма пострадали пътнициAdmin13.01.2021г 

Пътнически микробус „Ивеко” е успешно изтеглен. Няма пострадали пътници

Пътнически микробус „Ивеко”, със сливенска регистрация, аварирал тази сутрин в неоттеклата се водна площ край разклона за с. Дебелт, по обяд е изтеглен на безопасно място в резултат на действията, предприети от служители от „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас и местни жители.

Установено е, че водачът е 61-годишен мъж от с. Факия, общ. Средец, който изпълнявал превозен маршрут по линията Средец – Бургас. В района на кръстовището на Аврамов мост микробусът е спрян от полицейски патрул, като на водача е обяснено, че основния път е затворен и му е указан обходен маршрут. Шофьорът обаче не съобразил поведението си с полицейските указания и следвайки обичайния си маршрут, аварирал в неоттеклата се вода край разклона за с. Дебелт.

В микробуса имало 11 пътника, на които е оказана помощ от служители от „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас. Те са извозени до крайната точка с друг транспорт. 61-годишния водач ще бъде санкциониран за нарушаване на ЗМВР /неизпълнение на полицейско разпореждане/ и на Закона за движение по пътищата /преминаване през забранен пътен участък/.
Коментари

Добави коментар

Реклама