Новини » Крими

Около 23 000 нарушители на пътя само за седмицаAdmin22.01.2021г 

Около 23 000 нарушители на пътя само за седмица

„Стартира нова полицейска операция, която е насочена към контрола на скоростта”. Това съобщи главен инспектор Николай Крушарски от ГДНП пред Nova. По думите му от началото на годината основната причина за произшествията е несъобразената скорост главно в населените места, както и по пътищата от републиканската мрежа.

Миналата седмица КАТ е провела подобна акция, при която освен за скоростта, се е следяло и за неправоспособни водачи, наличие на задължителна „Гражданска отговорност”, както и за употреба на алкохол и наркотични вещества при управление на МПС. Проверени са над 37 хиляди моторни превозни средства и повече от 44 хиляди участници в движението.

За по-малко от седмица са констатирани над 1400 нарушения от водачи, които не са използвали обезопасителни системи – колани или каски.

53-ма шофьори са заловени зад волана под въздействието на наркотици. 142-ма от проверените пък се качили в автомобилите след употреба на алкохол. Хванати са и 197 души без книжки.

Само за изминалата година шофьорите, карали със скорост над разрушената, са 1 милион. За изминалата седмица пък, когато се проведе акция "Скорост" в малките населени места, нарушителите са над 22 700.
Коментари

Добави коментар

Реклама