Новини » Спорт

Заради COVID-19 “Старата госпожа” е с променен маршрут и график



Admin22.01.2021г 

Заради COVID-19 “Старата госпожа” е с променен  маршрут и график

Рали „Монте Карло“ стартира  с първите два специални етапа. Заради COVID-19 “Старата госпожа” е с променен маршрут и график. Днешните две отсечки бяха през деня заради изискванията на френските власти. Лидер след двата етапа е Ойт Танак с Hyundai, който води с 3,3 сек. пред Кале Рованпера с Toyota.

Танак с Hyundai i20 спечели и двете отсечки. той бе най-бърз в етапа от Сен Дисдиер до Корпс – 20.58 кми сложи 3 сек. на младия финландец. След това му взе още 3 десети на отсечката от 20.78 км – Сен Морис – Сен Боне. Всичко това бе с гумите за асфалт на Pirelli, които се върната в шампионата.

Още на първата отсечка атрактивна катастрофа направи един от фаворитите – Теему Сунинен с Ford Fiesta. Пилотът M-Sport вече се виждаше като победител в отсечката, но броени метри преди финала стъпи на бялата линия в средата на трасето, имаше аквапланинг на мокрия асфалт и колата му се удари в отвесния скат вляво. След тава колата се преобърна през таван и изхвърча в дерето отдясно на пътя. Сунинен и навигаторът му Мико Маркула бяха невредими. Колата обаче пострада тежко. Изкривен е роклейджът и с това за тях състезанието приключи.

Трети след двата етапа е Елфин Еванс с Toyota, който изостава на 8,5 сек. Във втория етап Тиери Нювил с Hyundai мина пред световния шампион Себастиан Ожие с Toyota и стана 4-и. Ожие очевидно ще се бори за по-предна позиция утре. Шести, след него е Дани Сордо с Hyundai. Със същия автомобил е частникът Пиер Луи Лубе е 7-и, следван от Андреас Микелсен с Skoda, който е лидер във WRC 2.

Източник: riders.live
 




Коментари

Добави коментар

Реклама