Новини » Крими

В Кърджали не бе допуснато напрежение пред Спешното отделение след тежка катастрофаAdmin01.02.2021г 

В Кърджали не бе допуснато напрежение пред Спешното отделение след тежка катастрофа

Два екипа на РУ-Кърджали и три екипа на Зоналното жандармерийско управление опазиха обществения ред пред Спешното приемно отделение в областния град след тежка катастрофа с жертва на 31 януари около 18.30 часа. Близки на загиналата 58-годишна жена се събраха пред Спешния център и това наложи засилената охрана на обществения ред.
Тежкото пътно произшествие стана на улица в Кърджали при челен сблъсък между лек автомобил „Алфа Ромео“ и микробус „Форд“. Загиналата жена е била пътничка в микробуса. Водачите са тествани на място за алкохол и пробата на шофьора на лекия автомобил с техническо средство е отчела промили в кръвта над допустимото. Мястото на произшествието бе отцепено, извършен бе оглед.
49 – годишният водач на лекия автомобил е привлечен като обвиняем в образуваното досъдебно производство и с прокурорско постановление му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Предстои да му бъде поискана и постоянна мярка за задържане.
Продължават процесуално - следствените действия, предстои назначаване на експертизи и изясняването на причините за пътнотранспортното произшествие.
Коментари

Добави коментар

Реклама