Новини » Крими

Хванаха автокрадец минути след престъплениетоAdmin02.02.2021г 

Хванаха автокрадец минути след престъплението

32-годишен мъж от Бургас е установен и задържан край Шумен, непосредствено след като извършил кражба на лек автомобил от Варна.

Малко преди 7 часа тази сутрин в оперативната дежурна част в Шумен е получено съобщение от ОДЧ - Варна за противозаконно отнет таксиметров автомобил Дачия „Логан“ с варненска регистрация. Веднага била създадена организация за спиране на автомобила при преминаване през областта. На АМ „Хемус“ край Нови пазар колата била забелязана. Полицейският екип подал на водача сигнал със стоп палка, но той не се подчинил. На етапната връзка край Шумен бил спрян от екипи на охранителна полиция. Водачът, 32-годишен бургазлия, не представил свидетелство за управление на моторно превозно средство.

След справка станало ясно, че е лишен от правото да управлява за срок от 2 години и има наложена глоба в размер на 2000 лева заради това че през месец февруари 2020 година при проверка на пътя отказал да бъде тестван с техническо средство. Екип на пътна полиция към областната дирекция в Шумен го тествала с дръг тест. Отчетена била положителна на метамфетамин проба. Задържан е за срок до 24 часа.

Работата по изясняване и документиране на случая продължават служители на областните дирекции в Шумен и Варна. 
Коментари

Добави коментар

Реклама