Новини » Крими

Задържан е водачът, допуснал пътнотранспортно произшествие и избягал от мястото на инцидентаAdmin11.02.2021г 

Задържан е водачът, допуснал пътнотранспортно произшествие и избягал от мястото на инцидента

В резултат на предприети незабавни издирвателни действия криминалисти на ОДМВР - Варна установиха и задържаха 32-годишния варненец. Установено е, че той е управлявал л.а. "Хонда", независимо че е бил лишен от право да управлява МПС по административен и съдебен ред. Тестът за наркотици е показал, че арестуваният се е качил зад волана след употреба на 3 вида дрога.

Припомняме, че в сряда около 13,25 ч., на спирка "Явор" във Варна, мъжът предизвика тежък пътен инцидент - блъсна 18-годишен младеж, както и кола, спряла за слизане на пътници, от удара са нанесени и материални щети по спирката. Веднага след произшествието, водачът изчезнал с колата, по-късно е свалил регистрационните табели на автомобила си и го е укрил в района над стадион "Варна". В хода на оперативно-издирвателните действия, автомобилът е намерен, извършен е оглед.

По случая е образувано досъдебно производство. Мъжът е задържан в полицията за срок до 24 ч., случаят е докладван на прокурор при РП- Варна. Пострадалият младеж е прегледан в болница, установени са комоцио и контузии на глава и рамо, оказана му е медицинска помощ и е насочен за домашно лечение.

ОДМВР - Варна благодари на гражданите, оказали съдействие по случая. 
Коментари

Добави коментар

Реклама