Новини » Крими

Висока скорост е вероятната причина за смъртта на пешеходец в Стара ЗагораAdmin16.02.2021г 

Висока скорост е вероятната причина за смъртта на пешеходец в Стара Загора

Висока скорост е вероятната причина за зверската катастрофа, станала снощи край Стара Загора, при която кола блъсна пешеходец. Той починал на място, а тялото му било разчленено.

Катастрофата стана малко преди 18:30 часа в посока изток, близо до табелата за край на града.

Водачът на колата е на 38 години, от Стара Загора, не е криминално проявен и не е осъждан.

Служителите на полицията веднага са направили тестове за алкохол и наркотици, които са отрицателни. Тепърва ще се установяват причините за тежкия инцидент, ще бъдат назначени и експертизи, информира директорът на ОД МВР Стара Загора ст. комисар Стоян Стоянов.

Взета е и кръвна проба на водача, съобщи окръжният прокурор Дичо Атанасов. По думите му, скоростта на автомобила е била висока, не е съобразена нито с ограничението от 50 км/ч, нито с пътните условия. Трупът на загиналия мъж бил разчленен-части от тялото са попаднали в колата през предното стъкло, други са на пътя.

Спирачен път в зоната на произшествието не е намерен, а автомобилът е спрял на около 170-180 метра от мястото.

Водачът на колата е в шок, пострадал е и спътникът му.

Ако се докаже вината на шофьора го грозят от 2 до 6 години затвор.

Все още не е установена самоличността за загиналия, не са намерени и документи за самоличност в него.

Окръжният прокурор призова пешеходците и шофьорите да се съобразяват както със Закона за движение по пътищата, така и с конкретната пътна обстановка.

Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Стара Загора е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343 ал.1 буква „В“ във вр. чл. 342 ал.1 от НК - за причиняване по непредпазливост на пътнотранспортно произшествие с настъпила смърт.

Извършен е оглед на местопроизшествие, назначена е съдебномедицинска експертиза, която да установи с точност причините за настъпване на смъртта на пострадалия мъж. Предстоят назначаването на автотехническа експертиза и извършването на множество други действия по разследването, насочени към изясняване на въпросите от съществено значение за установяване на обективната истина по случая – предмет на разследването.

Източник: dariknews.bg
Коментари

Добави коментар

Реклама